Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel Xeon procesori 4. generacije osvajaju tržište

Mart 24, 2023

Intel, XEON

Intel Xeon procesori 4. generacije osvajaju tržište

Dva meseca nakon što je Intel lansirao 4. generaciju Intel Xeon skalabilnih procesora, ova serija rešenja za data centre, nastavlja da osvaja tržište velikom brzim i dobija snažnu podršku od strane korisnika.

Kompanija Intel je 10. januara 2023. zvanično predstavila svoje Intel® Xeon® skalabilne procesore 4. generacije (kodnog naziva Sapphire Rapids) za korisnike data centara širom sveta. Iza ovog uspešnog projekta stoje godine napornog rada, što je rezultiralo lansiranjem najkvalitetnijeg Xeon proizvoda do sada, te već beleži izuzetno veliko interesovanje i podršku od strane kupaca i partnera.

Novi Intel procesori dolaze sa unapređenim performansama, sa najboljim akceleratorima, većim brojem jezgara i boljim performansama po vatu. Korisnici su veoma brzo prihvatili nove procesore i adaptirali se na nove tehnologije koje oni donose . Za samo osam sedmica od lansiranja, Intel je isporučio i najveći broj varijacija za sve Xeon porodice proizvode ikada do sada, te i najviše platformi koje su odmah bile dostupne na tržištu.

Danas svi glavni proizvođači originalne opreme (OEM) i proizvođači originalnog dizajna (ODM) isporučuju Intel Xeon sisteme, dok 10 najboljih provajdera usluga u cloud-u (CSP) postavljaju Cloud instance . Dostupnost odgovarajućih Xeon proizvoda u 2023. godini ima značajan uticaj na odziv kupaca, kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca u širokom rasponu kritičnih slučajeva upotrebe i radnih opterećenja u stvarnom svetu.

“Pojava Intel Xeon skalabilnih procesora 4. generacije samo je jedan od važnih momenata za Intel ove godine, a koji će pokazati našu potpunu pripremljenost za tržište.” rekla Lisa Spelman, korporativna potpredsednica i generalna direktorka Intel Xeon proizvoda. “Želimo da ostanemo dosledni svojim ciljevima i opravdavamo poverenje naših klijenata.” 

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.