Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel predstavio napredak AI Everywhere inicijative na Computex-u 2024

Jun 25, 2024

INTEL

Intel predstavio napredak AI Everywhere inicijative na Computex-u 2024

Tokom svoje prezentacije na Computex-u u Tajvanu, izvršni direktor Intela Pat Gelsinger istakao je prednosti otvorenih standarda i Intelovog snažnog ekosistema koji pomaže u ubrzanju AI mogućnosti. Intel-pve inovacije u oblasti AI i tehnologije sledeće generacije će biti dostupne pre najavljenih rokova.

Za samo šest meseci, kompanija je prešla put od lansiranja procesora Intel® Xeon® 5. generacije do predstavljanja prvog člana porodice Xeon® 6; od prvih prikaza Gaudi AI akceleratora do ponude poslovnim korisnicima pristupačnog i efikasnog sistema za obuku i primenu generativne veštačke inteligencije (GenAI); i od početka ere AI računara sa Intel® Core™ Ultra procesorima u više od 8 miliona uređaja do najave nove arhitekture za klijente koja će biti lansirana kasnije ove godine.

Razvijajući ove tehnologije, Intel ubrzava razvoj svojih proizovda dok istovremeno pomera granice inovacija i brzine proizvodnje, težeći demokratizaciji veštačke inteligencije i podsticanju razvoja industrija. Sa većom procesorskom moći, efikasnijom potrošnjom energije i niskim ukupnim troškovima vlasništva (TCO), klijenti sada mogu da iskoriste sve prednosti AI sistema.

Cela Xeon® 6 platforma i porodica procesora su specijalno dizajnirani da se suoče sa ovim izazovima, nudeći SKU-ove sa E-core (Efficient-core) i P-core (Performance-core) jezgrima za širok spektar upotreba i radnih opterećenja, od veštačke inteligencije i drugih zahtevih zadataka do skalabilnih aplikacija na cloud-u. I E-core i P-core jezgra su razvijeni na kompatibilnoj arhitekturi sa zajedničkim softverskim paketom i otvorenim ekosistemom hardverskih i softverskih partnera.

Prvi Xeon® 6 procesor koji će se pojaviti je Intel Xeon® 6 E-core (pod kodnim imenom Sierra Forest), koji je dostupan od danas. Xeon® 6 P-core (pod kodnim imenom Granite Rapids) se očekuje da će biti lansiran unutar sledećeg kvartala.

 

 ASBIS je ovlašćeni distributer Intel proizvoda za Republiku Srbiju.


Za ponudu, rokove isporuke i sve dodatne informacije kontaktirajte nas na infosales@asbis.rs.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.