Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Proces zapošljavanja

U cilju nam je da kroz proces selekcije dobijemo ne samo kompletnu sliku vašeg znanja, iskustva i veština, već da i vama pružimo informacije o kompaniji i određenom radnom mestu, kako biste imali što bolju sliku o tome na koji način radimo i koje su to odgovornosti radnog mesta za koje ste aplicirali. 

Smatramo da je proces zapošljavanja uspešno odrađen samo ukoliko imamo zadovoljnog zaposlenog i zadovoljnog poslodavca. Vođeni tom idejom, cilj nam je da kroz selekcijske korake uspostavimo otvoren i iskren dijalog sa kandidatom. Bitno nam je i da svi kandidati dobiju pravovremenu informaciju o statusu aplikacije, tako da možete očekivati povratnu informaciju od strane našeg HR-a u najkraćem mogućem roku. 

Proces zapošljavanja se uobičajeno sastoji od 6 koraka*: 

 

*U zavisnosti od potreba oglašene pozicije, neki koraci mogu biti prilagođeni, a tokom samog selekcijskog procesa. 

1. Telefonski intervju 

Nakon pregledanih biografija, odlučujemo sa kojim kandidatima ćemoobaviti telefonski razgovor, kao prvi korak u selekcijskom procesu. Bitno je da u biografiji, na pregledan i koncizan način, istaknete radno iskustvo, profesionalne uspehe kao i veštine relevantne za poziciju koju tražimo. Jedan od preporučenih formata za biografiju jeste “Europass” format. 

Cilj telefonskog intervjua sa HR menadžerom je međusobno upoznavanje, razgovor o radnom iskustvu, dostignućima kao i motivaciji za radom u ASBIS-u. Takođe, kandidat će imati priliku da sazna više detalja o samoj poziciji i našoj organizacijskoj kulturi. 

2. DISC upitnik 

Kandidati koje odlučimo pozvati na upoznavanje i intervju sa menadžmentom, kao drugi korak u selekcijskom procesu, će ispuniti test ličnosti, tzv. DISC profil. DISC je alat za bihejvioralnu procenu koja meri kako se osoba ponaša u različitim okruženjima. DISC upitnik nam pomaže da odredimo optimalnu kompatibilnost osobe sa oglašenom pozicijom. 

3. Selekcijski intervju 

Cilj selekcijskog intervjua sa neposredno nadređenom osobom za oglašenu poziciju (i HR menadžerom, po potrebi) je razumevanje jesu li vaše kompetencije, vrednosti i preferencije usklađene sa potrebama pozicije za koju ste se prijavili. Tokom razgovora možete očekivati pitanja koja će proveriti nivo vašeg stručnog znanja, kao i tzv. bihejvioralna pitanja pomoću kojih, a na temelju provere najvažnijih kompetencija za oglašenu poziciju, želimo saznati kako biste se snalazili u situacijama sličnim onima sa kojima ćete se susretati na novom poslu. 

4. Stručni test 

Vrsta stručnog testa, kao i oblik (pisana ili usmena forma) zavisi od oglašene pozicije. U nekim slučajevima stručni test se može napraviti kroz intervju (npr. komunikacija na engleskom jeziku). U nekim drugim slučajevima, stručni test može biti u vidu relevantnih zadatka u Microsoft Excel-u ili drugačije, u zavisnosti od pozicije. 

5. Završni intervju 

Nekoliko kandidata za koje smo procenili da najbolje odgovaraju oglašenoj poziciji, shodno iskustvu, znanju i veštinama kao i potrebama iste – pozvaćemo na završni intervju. U zavisnosti od nivoa i vrste pozicije, najčešće je nužno odraditi završni intervju sa osobama na centralnim pozicijama (ili regionalno ili globalno). Obično su to Skype ili MS Teams intervjui na engleskom jeziku. 

6.Ponuda 

Kandidat koji najbolje odgovara zahtevima radnog mesta, dobiće ponudu za posao. 

Za sva dodatna pitanja oko oglašenih pozicija i samog procesa zapošljavanja, budite slobodni da pošaljete e-mail Jagodi Mažuran, ASBIS HR menadžeru za jadransku regiju - jmazuran@asbis.hr