Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

AMD proširuje EPYC CPU Portfolio i donosi procesore za manja i srednja preduzeća sa boljim performansama

Maj 31, 2024

AMD, EPYC

AMD proširuje EPYC CPU Portfolio i donosi procesore za manja i srednja preduzeća sa boljim performansama

AMD EPYC 4004 serija procesora može da pokreće širok spektar osnovnih sistema proizvedenih od vodećih proizvođača servera.

AMD je najavio AMD EPYC™ 4004 seriju procesora koji dopunjuju postojeći portfolio AMD EPYC serverskih procesora sa novim, optimizovanim modelima koje zadovoljavaju zahteve poslovnih korisnika, malih i srednjih preduzeća kao i pružalaca IT usluga..

"Tradicionalno, mnoga mala i srednja preduzeća su morala da prave kompromise sa svojim IT rešenjima koristeći hardver koji u potpunosti ne zadovoljava njihove potrebe,” rekao je Džon Moris, korporativni potpredsednik, Enterprise and HPC Business grupe unutar AMD-a. “Zasnovani na istim tehnologijama koje pokreću najzahtevnije data centre na svetu, procesori AMD EPYC 4004 serije se nude po ceni optimizovanoj za kupce u malim i srednjim preduzećima koji teže da postignu bolje poslovne rezultate.”
 
Procesori AMD EPYC 4004 serije su izgrađeni da pruže snažnu, opštonamensku računarsku snagu u jednom soketu, omogućavajući kofiguracije visokih performansi u formi rack skale, više čvorišta i tower-a tamo gde su troškovi sistema i druga infrastrukturna ograničenja bitna stavka.

“Lenovo je uzbuđen što je AMD prepoznao novu tržišnu priliku i uvodi nove EPYC 4004 CPU-ove. Proširenje serije AMD EPYC pokriva se veći segment tržišta sa pristupačnim procesorom isokih performansi.” rekao je Kamran Amini, potpredsednik i generalni menadžer za Server, Storage & Software Defined Solutions u Lenovu. “Sa uvođenjem CPU-ova AMD EPYC 4004 serije, AMD pomaže da se adresiraju potrebe server klijenata širokog spektra, pružajući isplatljivo rešenje za rastuća preduzeća zajedno sa efikasnošću za pouzdanu, sigurnu infrastrukturu.”

“Oduševljeni smo što možemo da dodamo još jedno AMD EPYC rešenje u naš Bare Metal portfolio. Deljenjem zajedničkih vrednosti sa AMD-om kao što su efikasnost i održivost, uvereni smo da će naša nadolazeća rešenja pokretana AMD EPYC 4004 CPU-ovima pružiti fleksibilnost u data centrima. Naši klijenti će moći da iskoriste čistu računarsku snagu i energetsku efikasnost ovih novih procesora, dok istovremeno imaju koristi od našeg Trusted Cloud-a i odnosa cene i performansi,” rekao je Janiv Fdida, glavni oficir za proizvode i tehnologiju, OVHcloud.

“Performanse pri radu Supermicro-ovog 3U MicroCloud Multi-Node Servera i 1U,2U Mainstream Server porodice pokretane AMD EPYC 4004 serije CPU-ova, donose povećanu vrednost klijentima koji traže rešenja koja su povoljna i lako za implementaciju” rekao je Majkl Meknerni, SVP Marketing and Network Security, Supermicro. “Zajedno, širimo pristup preduzećima koja žele da optimizuju svoj hosting, isporuku sadržaja, cloud radna opterećenja, i dr.”

Serveri pokretani sa AMD EPYC 4004 procesorima- nude atraktivan balans performansi, skalabilnosti i pristupačnosti. Omogućavajući širok spektar široko primenjenih poslovnih rešenja, CPU-ovi AMD EPYC 4004 serije su podržani od strane AMD-ovih vodećih partnera uključujući, Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg. 

EPYC 4004
Serija
Zen 4
jezgra
L3 Cache
(MB)
TDPFBase
(GHz)
FMax Boost
(GHz)2
EPYC 4564P1664170W4.5 GHz5.7 GHz
EPYC 4464P126465W3.7 GHz5.4 GHz
EPYC 4364P832105W4.5 GHz5.4 GHz
EPYC 4344P83265W3.8 GHz5.3 GHz
EPYC 4244P63265W3.8GhZ5.1 GHz
EPYC 4124P41665W3.8GhZ5.1 GHz
EPYC 4584PX16128120W4.2 GHz5.7 GHz
EPYC 4484PX12128120W4.4 GHz5.6 GHz

O AMD
Više od 50 godina AMD je pokretač inovacija u oblasti procesorske snage, grafičkih kartica i tehnologija vizualizacije. Milijarde ljudi, vodeće kompanije iz Fortune 500 i naučno istraživačke institucije širom sveta svakodnevno se oslanjaju na AMD tehnologiju kako bi poboljšali svoj način života, rada i igre. Zaposleni u AMD-u su fokusirani na izgradnju proizvoda visokih performansi i prilagodljivosti koji pomjeraju granice mogućeg.

ASBIS je ovlašćeni distributer AMD proizvoda za Republiku Srbiju. Za ponudu, rokove isporuke i sve dodatne informacije kontaktirajte nas na  infosales@asbis.rs.

2 EPYC-018: Maksimalan boost za AMD EPYC procesore je maksimalna frekvencija koju može da postigne bilo koje jezgor procesora pri normalnim ulsovima tada u serverskim sistemima.
 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.