Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel širi AI Everywhere platformu na Network, Edge, i Enterprise korisnike

Mart 11, 2024

Intel

Intel širi AI Everywhere platformu na Network, Edge, i Enterprise korisnike

Na MWC 2024 u Barseloni, Intel je najavio buduće Intel® Xeon® procesore sa ugrađenim AI acceleration-om, pod kodnim nazivom Granite Rapids-D, i naglasio provere sa ključnim partnerima

U najnovijim objavama, Intel je naglasio fokusiranost na osnaživanje industrije i dalju modernizaciju i monetizaciju 5G, Edge i Enterprise infrastruktura i investicija, kao i iskorišćavanje prednosti AI Everywhere pristupa. Već više od decenije, i uz podršku Intel kupaca i partnera, kompanija transformiše današnju mrežnu infrastrukturu od fiksnih funkcija do softverskih platformi i postiže uspehe sa više od 90.000 implementacija.

U saradnji sa dobavljačima softvera za 5G jezgra, Intel je najavio svoju sledeću generaciju Intel® Xeon® skalabilnih procesora za 5G primenu, kodnog naziva Sierra Forest, sa poboljšanjem performansi od 2,7 puta po reku.

Intel arhitektura je u osnovi Cloud-native, softver-definisanih ključnih mrežnih jezgara širom sveta, pri čemu većina virtuelnih mrežnih servera radi na Intel procesorima. Kao primarni izbor za operatore, dobavljače opreme i provajdere softvera, Intel® Xeon® platforme postavile su standard u komercijalnim 5G implementacijama sa superiornim ukupnim troškovima vlasništva i sveobuhvatnom kontrolom snage - gde je sve to omogućeno putem vrhunskog ekosistema.

Osim toga, Intel je najavio Edge Platformu, modularnu i otvorenu softversku platformu koja omogućava preduzećima da razvijaju, implementiraju, pokreću, upravljaju i skaliraju Edge i AI rešenja na standardnom hardveru, a istom jednostavnošću kao u Cloud-u.

Intel Edge platforma ima jedinstvene mogućnosti, uključujući podršku za heterogene komponente za niže ukupne troškove vlasništva i upravljanje infrastrukturom i aplikacijama na osnovu pravila bez dodira sa uređajima. Takođe, omogućava AI izvršno okruženje sa ugrađenom OpenVINO™ inferencom koji omogućava optimizaciju AI zaključivanja u realnom vremenu i dinamičko raspoređivanje radnih opterećenja unutar softverske infrastrukture za implementaciju aplikacija.

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.