Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel predstavio Intel® Arc™ Pro A60 i Pro A60M grafičke kartice

Avgust 04, 2023

Intel

Intel predstavio Intel® Arc™ Pro A60 i Pro A60M grafičke kartice

Upoznajte Intel® Arc™ Pro A60 i Pro A60M - nove članove Intel® Arc™ Pro A-serije profesionalnih grafičkih procesorskih jedinica.

Novi proizvodi predstavljaju značajan napredak u performansama u okviru Intel Arc Pro porodice, pažljivo su dizajnirani za profesionalne korisnike radnih stanica sa do 12 GB video memorije (VRAM) i podrškom za četiri ekrana sa visokim dinamičkim opsegom (HDR) i podrškom za Dolby Vision®.

U poređenju sa postojećim Intel Arc Pro proizvodima, Intel Arc Pro A60 i A60M nude dvostruki broj PCIe traka sa 16, dva puta veću propusnost memorije od 384 GB po sekundi, dva puta više posvećenih AI Xe Matrix Extensions (XMX) mašina sa 256, i dvostruki broj jedinica za „ray tracing“ sa 16. Takođe, imaju podršku za potpuno enkodiranje i dekodiranje medija, uključujući AV1. Sve navedeno Intel Arc Pro grafičke kartice čini idealnim za dizajn i modeliranje (CAD/CAM), AI inferenciju i obradu medija u poslovnim okruženjima u okviru ovih sfera.

Intel Arc Pro grafičke kartice podržavaju kvartalna ažuriranja drajvera radi redovne optimizacije performansi i sertifikovani su od strane vodećih aplikacija za radne stanice koje se koriste u arhitekturi, inženjeringu, građevinarstvu, dizajnu i proizvodnji.

Ove kartice za radne stanice takođe su optimizovane za aplikacije u oblasti medija i zabave poput, Blender-a i pokreću biblioteke za renderovanje i „ray tracing“ u Intel® oneAPI Rendering Toolkit-u, kako bi omogućili kreiranje visokoperformansnih, visokofidelitetnih vizuelnih doživljaja u velikom obimu.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.