Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel je lansirao Intel Core 14. generaciju desktop procesora za PC entuzijaste

Oktobar 17, 2023

INTEL, Core

Intel je lansirao Intel Core 14. generaciju desktop procesora za PC entuzijaste

Najnovija generacija procesora uključuje 6 novih otključanih modela, koju nude do 24 jezgra i 32 treda uz frekvencije do 6 GHz odmah iz kutije.

Intel® Core™ i7-14700K dolazi sa 20 fizičkih  i 28 logičkih jezgara zahvaljujući četiri dodatna "efikasna jezgra" (E-cores) u poređenju sa prethodnom generacijom. Intel® Extreme Tuning Utility (XTU) sada ima novu funkciju i uz pomoći veštačke inteligencije omogućava podešavanje frekvencije uz jedan klik za određene otključane Intel® Core™ 14. generacije desktop procesora.

Zašto je ovo važno:

Uloga procesora u igranju i radu nikada nije bila važnija. Intel® Core™ 14. generacija desktop procesora - pokretana Intel naprednom performance hybrid arhitekturom - pruža performanse koje su potrebne PC entuzijastima bez narušavanja procesa svakodnevnog rada.

Na vrhu Intel® Core™ 14. generacije desktop procesora, i9-14900K - najbrži desktop procesor na svetu sa brzinama od 6 GHz direktno iz kutije - daje gejmerima prednost koja im je potrebna da ostanu na vrhu. Sa 25% više jezgara u i7-14700K, dizajneri će uživati u značajno boljim performansama pri radu sa aplikacijama koje koriste multi-threaded tehnologiju. U kombinaciji sa neprevaziđenim overkloking performansama, kao i kompatibilnošću sa postojećim matičnim pločama 600/700 serije, Intel® Core™ 14. generacija desktop procesora pruža računarsku snagu i performanse koje entuzijasti zahtevaju.

Intel napredna performance hybrid arhitektura i dalje pruža računske performanse koje i najzahtevniji korisnici očekuju u svom svakodnevnom radu:

  • Ultimativna gaming platforma: Intel® Core™ 14. generacija procesora omogućava uživanje u uzbudljivom gejming iskustvu sa do 23% poboljšanja performansi u igrama u poređenju sa vodećim konkurentskim procesorima, dok nove funkcije fokusirane na gejming poput Intel® Application Optimization™ (APO) obezbeđuju bolje nego ikad treding performanse, pored već postojeće Intel® Thread Director™ aplikacije.
  • Neprevaziđene overkloking performanse: Otključani procesori Intel® Core™ 14. generacije nastavljaju da nude neprevaziđeno overkloking iskustvo za sve korisnike - od stručnjaka do početnika. Otključani desktop procesori najnovije generacije sada uključuju novu funkciju Intel® XTU AI Assist™ za overklokovanje uz pomoć veštačke inteligencije, kao i podršku za DDR5 XMP brzine daleko iznad 8.000 megatransfera u sekundi (MT/S).
  • Najbolja konektibilnost u klasi: Najnovija serija Intel desktop procesora  opremljena je integrisanom podrškom za Wi-Fi 6/6E i Bluetooth® 5.3, kao i diskretnom podrškom za nove Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.4 bežične tehnologije. Pored toga, Intel® Core™ 14. generacija desktop procesora uključuje podršku za Thunderbolt™ 4 kao i nadolazeću Thunderbolt 5 konekciju - podržavajući do 80 Gbps dvosmernog protoka.
  • Kompatibilnost sa 600/700 serijom čipova: Intel® Core™ 14. generacija desktop procesora ostaje kompatibilna sa Intel 600 i 700 serijom čipova, pružajući korisnicima mogućnost jednostavne nadogradnje postojećih konfiguracija i uživanja u igricama najnovije generacije, kao i kreativnom radu.

Sa bržim radnim frekvencijama od niže do više skale procesora - predvođenih vodećim i9-14900K sa turbo frekvencijama od 6 GHz - serija IIntel® Core™ 14. generacije pruža najbolje desktop iskustvo na svetu za PC korisnike.

Poručite preko našeg B2B portala

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.