Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

GIGABYTE predstavio sveobuhvatan portfolio rešenja za preduzeća sa AMD EPYC™ 9004 serijom procesora

Novembar 25, 2022

GIGABYTE

GIGABYTE predstavio sveobuhvatan portfolio rešenja za preduzeća sa AMD EPYC™ 9004 serijom procesora

Novi računarski hardver exascale spreman za HPC, AI, cloud, big data i opšti korporativni IT

GIGABYTE Technology, lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je svoj portfolio proizvoda spremnih da podrže novu AMD EPYC™ 9004 seriju procesora u prvom talasu GIGABYTE rešenja, koja će ciljati širok spektar zahtevnih radnih opterećenja koja uključuju GPU- centrično, visoke gustine, napredno i opšte računarstvo. Nova x86 platforma, novi soket i mnoštvo tehnologija visokih performansi pružile su nove mogućnosti GIGABYTE-u da prilagodi proizvode za vodeće data centre. Do sada GIGABYTE je objavio dvadeset dva nova servera i matične ploče za podršku nove AMD “Zen 4” arhitekture. Dostupne su i opcije sa jednim i sa dva soketa za obradu velikih podataka i digitalnu transformaciju. Tekuća saradnja između GIGABYTE-a i AMD-a omogućila je sveobuhvatan portfolio računarskih rešenja koja su spremna za tržište.

AMD EPYC 9004 SERIJA PROCESORA

Nove AMD EPYC procesore 4. generacije karakterišu vrhunske performanse računara i skalabilnost kombinovanjem velikog broja jezgara sa impresivnim PCIe i memorijskim protokom. Procene AMD-a su otkrile da su AMD EPYC CPU-evi 4. generacije serverski procesori sa najboljim performansama na svetu. Sa napretkom ka 5nm tehnologiji i drugim inovativnim performansama, novi procesori serije AMD EPYC 9004 prelaze na novi SP5 socket. Nova arhitektura omogućava brži uvid u podatke sa visokim performansama i ugrađenim bezbednosnim funkcijama, a ova platforma cilja HPC, AI, oblak, velike podatke i opšte korporativne IT.

Ključne tehnologije i unapređenja:

  • 5nm procesni čvor;
  • Do 96 jezgara i 192 niti;
  • Maksimalni takt pojačanja do 4,4 GHz;
  • Do 384MB L3 keš memorije;
  • Podrška za 12-kanalni DDR5-4800;
  • ISA updates: BFLOAT16, AVX-512, and VNNI;
  • Podrška za PCIe Gen 5, 160 traka u 2P;
  • Podrška za CXCL 1.1+ u 64 IO trake, sa bifurkacijama;
  • Do 4 veze Gen3 AMD Infinity Fabric™ (do 32Gbps). 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: vad@asbis.rs

PLSM za Gigabyte servere:
Petar Jakšić:
+381693107709

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.