Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Upoznajte AMD EPYC™ 9004 seriju procesora

Novembar 11, 2022

AMD, EPYC

Upoznajte AMD EPYC™ 9004 seriju procesora

Uz nenadmašne performanse, liderstvo u energetskoj efikasnosti i arhitekturu nove generacije, AMD donosi 4. generaciju AMD EPYC™ procesora namenjenu savremenim data centrima

AMD EPYC procesori 4. generacije donose arhitekturu, tehnologiju i karakteristike nove generacije u savremene data centre. Izgrađeni na jezgru sa najboljim performansama ikada od AMD4 - „Zen 4“, ovi procesori isporučuju vrhunske performanse, energetsku efikasnost⁵ i pomažu korisnicima da ubrzaju modernizaciju data centra za veću propusnost aplikacija i praktičnije uvide.

“Odabir pravog procesora za data centre važniji je nego ikad, a EPYC procesori 4. generacije donose liderstvo na svim područjima primene“, rekla je dr. Lisa Su, predsedavajući i izvršni direktor AMD kompanije. „Data centar predstavlja najveću priliku za rast i najveći strateški prioritet za AMD, a mi smo posvećeni tome da AMD bude partner po izboru, nudeći najširi portfolio adaptivnih računarskih mašina visokih performansi. Napravili smo najbolju mapu CPU-eva za data centar u industriji, a sa EPYC procesorom 4. generacije činimo još jedan veliki korak napred u performansama i efikasnosti, kako bismo mapu serverskog procesora učinili još boljom. Sa značajno proširenim setom rešenja koja su na putu za lansiranje iz našeg ekosistema partnera, korisnici koji odaberu 4. generaciju EPYC procesora mogu da poboljšaju performanse, konsoliduju svoju infrastrukturu i smanje troškove energije;

Ubrzavanje rezultata i omogućavanje praktičnih uvida za preduzeća i poslovanje
AMD EPYC procesori 4. generacije su dizajnirani da donesu optimizaciju svim tržišnim segmentima i aplikacijama, dok istovremeno poslovnim procesima pomažu da oslobode resurse data centara, kako bi kreirali dodatni prostor za obradu velikih radnih opterećenja, te ubrzali izlazne performanse.

Uz AMD EPYC procesore 4. generacije, poslovanje može da:

  • Podrži performanse i efikasnost. Sa do 96 jezgara u jednom procesoru, novi AMD EPYC procesori omogućavaju korisnicima da primene manje i moćnije servere kako bi nastavili da zadovoljavaju svoje računarske potrebe. Na ovaj način ostvaruje se veća fleksibilnost unutar data centra koja se može iskoristiti za postizanje ciljeva održivosti poslovanja i povećanje dividende u stvarnom svetu.
  • Omogući bezbednost podataka. Kroz pristup „Security by Design” AMD nastavlja da isporučuje poboljšane bezbednosne karakteristike u x86 CPU-ovima. 4. generacija AMD EPYC procesora proširuje se na AMD Infinity Guard6, vrhunski skup funkcija koje nude fizičke i virtuelne slojeve zaštite. Sa dvostruko većim brojem ključeva za enkripciju u poređenju sa prethodnim generacijama, EPYC procesori 4. generacije pomažu korisnicima da sačuvaju bezbednost podataka, bilo da se čuvaju lokalno, u cloud-u ili se nalaze u skladištu.
  • Koristi najnovije karakteristike i arhitekture. Ovi procesori nastavljaju da pružaju kupcima „all-in“ skup funkcija, pri čemu kupci samo treba da izaberu broj jezgara i frekvenciju koja odgovara njihovim potrebama radnog opterećenja. AMD EPYC procesor 4. generacije uvodi podršku za DDR5 memoriju i PCIe® Gen 5, koji su ključni za AI i ML aplikacije. Pored toga, AMD EPYC procesori 4. generacije podržavaju CXL® 1.1+ za proširenje memorije, pomažući korisnicima da ispune zahteve za većim kapacitetom rada u memoriji.

Na događaju „Zajedno unapređujemo_data centre“, rukovodioce AMD-a podržali su brojni partneri iz sfere cloud-a, softvera i OEM-a, uključujući Dell Technologies, Google Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure, Supermicro i VMware.

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.