Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

AI skaliranje počinje sa Intel-om

Maj 31, 2023

INTEL

AI skaliranje počinje sa Intel-om

Na Microsoft Build 2023 konferenciji, kompanije Microsoft i Intel su predstavile AI sposobnosti koje će omogućiti novi Intel Meteor Lake procesori za klijentske računare.

Zahvaljujuči jedinstvenoj disagregiranoj arhitekturi Meteor Lake procesora, Intel i Microsoft biće u mogućnosti da korisnicima računara obezbede AI funkcije, uključujući i multimedijalne, poput automatskog „reframinga“ i „Scene Edit Detection“ u okviru Adobe Premiere Pro, te efikasnije mašinsko učenje.

Meteor Lake: Omogućava energetsku efikasnost i AI funkcije personalnim računarima

Meteor Lake predstavlja značajan korak u evoluciji, ne samo personalnih računara, već i načina interakcije sa tehnologijom. Počinje sa "chiplet" system-on-chip (SoC) dizajnom koji omogućava da Intel isporuči napredna intelektualna svojstva (IP) i „leading-edge“ procese za optimizaciju performansi i smanjenje potrošnje energije. Ovo je omogućilo da Meteor Lake bude prva Intel platforma sa ugrađenim neuronskim VPU-om, posebnim AI pogonom koji je direktno integrisan sa SoC-om za, pokretanje AI modela. Zahvaljujući neuronskom VPU-u i snažnim AI akceleratorima na procesoru i grafici, Meteor Lake će imati ključnu ulogu u oblikovanju inovacija i računarstva, kako za privatne korisnike tako i za preduzeća u različitim industrijama.

Meteor Lake i Windows 11 zajedno će se proširiti na ceo ekosistem, zajedno sa Intel-om, Microsoft-om, OEM proizvođačima i ISV-om. Za programere kojima je izuzetno značajno da ovo zaživi, Windows predstavlja idealno okruženje za pokretanje AI modela, kako bi se dosegla ova ogromna baza korisnika.

Industrija računara je na značajnoj prekretnici. Intel i Microsoft blisko sarađuju na uvođenju novih AI mogućnosti u računarsko iskustvo – podržavajući širi ekosistem partnera u industriji personalnih računara, kako bi učinili nova iskustva dostupnim milionima korisnika računara.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.