Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Supermicro proširuje portfolio jednoprocesorskih sistema visokih performansi

Septembar 17, 2021

Supermicro

Supermicro proširuje portfolio jednoprocesorskih sistema visokih performansi

Serveri zasnovani na novim Intel Xeon E-2300 procesorima se pridružuju serverima koje pokreću Intel Xeon skalabilni procesori treće generacije kako bi omogućili ekonomično računarstvo poslovne klase širokom spektru radnih opterećenja

Supermicro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, storidž, mrežnim rešenjima i zelenoj računarskoj tehnologiji, najavljuje prošireni portfolio jednoprocesorskih sistema zasnovanih na novom Intel Xeon E-2300 i Intel Xeon skalabilnim procesorima treće generacije. Ovi novi sistemi podržavaju širok spektar radnih opterećenja na rastućim vertikalnim tržištima. Kao rezultat toga, klijenti mogu optimizovati konfiguraciju, baš onakvu kakva im je potrebna za njihove aplikacije, koje obuhvataju servere početnog nivoa za inteligentni Edge, pa sve do sistema klase data centara.

Sa Intel Xeon E-2300 procesorima, MicroBlade® i MicroCloud podržavaju aplikacije koje zahtevaju računarsku infrastrukturu visoke gustine, uključujući: striming sadržaja, EDA, interaktivne igre i “bare metal” Cloud instance. Preduzeća takođe mogu imati koristi od sistema za montiranje u rek (“rackmount”) zasnovanih na ovoj novoj familiji procesora, uz povećani I/O i bezbednosne karakteristike koje ove sisteme čine idealnim za bezbednosne primene.

Novi jednoprocesorski sistemi zasnovani na Intel Xeon skalabilnim procesorima treće generacije, kao što je 6U SuperBlade®, idealni su za aplikacije visoke gustine sa više čvorova (“multi-node”). Supermicro SuperServer E403, zidni Edge server za telekomunikaciona okruženja, koristi veći broj jezgara, veći memorijski kapacitet i brži I/O potreban za isporuku visokih performansi po optimizovanim cenama.

Naša rešenja sa više čvorova (“multi-node”) i sistemi za montiranje u rek (“rackmount”), velikog obima, omogućavaju novu klasu računarstva za preduzeća i Cloud provajdere, omogućavajući tako novu generaciju aplikacija koje optimizuju poslovne performanse i TCO“, izjavio je Čarls Liang, predsednik i izvršni direktor kompanije Supermicro. „Isporučujemo prošireni portolio jednoprocesorskih sistema optimizovanih za aplikacije koji će obezbediti upravo najbolje performanse i efikasnost za ciljana radna opterećenja, uključujući telekomunikacije, Edge, storidž, bezbednost, zaključivanje na osnovu veštačke inteligencije i “bare-metal” provizioniranje.

Novi Supermicro jednoprocesorski sistemi isporučuju performanse i mogućnosti za napajanje proširenog skupa radnih opterećenja u data centru i dovode performanse klase data centara do Edge-a. Ovi novi sistemi imaju PCI-E 4.0 I/O, koji uklanja uska grla i ubrzava aplikacije u poređenju sa sistemima sa ranijim generacijama procesora. Takođe, oni sada uključuju podršku za Intel SGX bezbednosne funkcije. Novi jednoprocesorski sistemi su dostupni u različitim faktorima oblika, uključujući servere sa više čvorova, servere za montiranje u rek i radne stanice.

Jednoprocesorski sistemi zasnovani na Intel Xeon skalabilnim procesorima treće generacije podržavaju do 16 DIMM slotova, omogućavajući do 4TB DRAM-a ili 6TB DRAM-a + Intel Optane perzistentna memorija (Pmem) – memorijski kapacitet bez presedana, u jednoprocesorskim sistemima. Sistemi zasnovani na Intel Xeon E-2300 procesorima isporučuju esencijalne serverske performans za mala preduzeća sa do 8 jezgara i 128 GB DDR4 memorije, pri TDP-u od 95 W.

Supermicro serveri koji su optimizovani za jednoprocesorske aplikacije, zasnovani na Intel Xeon skalalabilnim procesorima treće generacije:

  • SuperBlade – sistemi najveće gustine sa više čvorova;
  • 5G/Edge – konfigurabilne mobilne mreže i računarstvo klase data centra u inteligentnom Edge-u;
  • Mejnstrim – svestrani serveri za montažu u rek, za poslovne primene;
  • WIO – I/O optimizovani serveri za montažu u rek;
  • Storidž – sistemi za skladištenje optimizovani za preduzeća.

Supermicro serveri zasnovani na Intel Xeon E-2300 procesorima:

  • MicroBlade – raznovrsna i skalabilna rešenja sa više čvorova;
  • MicroCloud – sistemi visoke gustine za namensko ili skalabilno hostovanje u Cloud-u;
  • WIO – isplativi I/O optimizovani serveri za montažu u rek;
  • Mejnstrim – serveri početnog nivoa za montažu u rek, namenjeni preduzećima.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.