Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Lider u industriji - Supermicro predstavio je 8-jezgarne i 4-jezgarne servere namenjene najzahtevnijim poslovnim opterećenjima, zasnovanim na Intel procesorima.

Maj 18, 2023

SUPERMICRO, SERVER

Lider u industriji - Supermicro predstavio je 8-jezgarne i 4-jezgarne servere namenjene najzahtevnijim poslovnim opterećenjima, zasnovanim na Intel procesorima.

Zahvaljujući konfiguraciji sa do 480 jezgara, 32TB memorijom i 12 grafičkih procesora, ovi novi sistemi mogu da pokreću generativnu veštačku inteligenciju zasnovanu na SAP i Oracle radnim tokovima.

Supermicro, Inc. provajder IT rešenja za Cloud, AI/ML, Storage i 5G/Edge, predstavio je jedan od svojih najmoćnijih servera, kreiran za velike baze podataka i poslovne aplikacije. Linija proizvoda koja se sastoji od više procesora uključuje server sa 8 socket-a, idealan za baze podataka u radnoj memoriji koje zahtevaju do 480 jezgara i 32TB DDR5 memoriju za maksimalne performanse. Takođe, linija proizvoda uključuje server sa 4 socket-a, koji je idealan za aplikacije koje zahtevaju jedan sistem sa slikom do 240 jezgara i 16TB memorije. Ovi moćni sistemi koriste 4. generaciju Intel Xeon skalabilnih procesora. U poređenju sa prethodnom generacijom sa 4 i 8 socket-a, ovi sistemi imaju 2 puta veći broj jezgara, 1.33 puta veći kapacitet memorije i dvostruko veću propusnost memorije. Takođe, ovi sistemi pružaju do 4 puta veću propusnost I/O u odnosu na prethodne generacije sistema za povezivanje sa perifernim uređajima. Supermicro sistem sa 8 socket-a je postigao najbolje performanse ikada, za jedan sistem na osnovu SPECcpu2017 FP Rate benchmark testova.

Novi Supermicro serveri smanjuju kompleksnost pri kreiranju data centra za poslovne aplikacije, kao što su veštačka inteligencija (AI), baze podataka, analitika, poslovno-inteligentni sistemi, ERP, CRM i vizualizacija u naučne svrhe. Okupljanjem velike količine računarskih, memorijskih i skladišnih resursa unutar jedne instance operativnog sistema, smanjuje se potreba za upravljanje sistemom, kao i mrežno povezivanje sa drugim serverima.

Specifikacije novih sistema:

  • SYS-681E-TR: Do TDP 350W, 480 jezgara, 32TB DDR5 memorije, 12 Double-Wide grafičkih procesora i 24x 2.5” Drives, 6U;
  • SYS-241H-TNRTTP: Do TDP 350W, 240 jezgara, 16TB DDR5 memorije, 4 Single-Wide grafičkih procesora i 8x 2.5” Drives, 2U;
  • SYS-241E-TNRTTP: Do TDP 185W, 96 jezgara, 16TB DDR5 memorije, 2 Double-Wide grafičkih procesora i 24x 2.5” Drives, 2U.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.