Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Avgust 12, 2021
Uživajte u performansama - ali i bodovima - uz ovu sjajnu promociju. Pored ...
Avgust 06, 2021
AMD
Sa ugrađenom AMD Radeon™ grafičkom karticom, desktop procesori Ryzen™ 5000 G ...
Jun 24, 2021
Imajte poverenja u ovu malu i moćnu mašinu. Zasnovan na AMD „Zen 2“ arhitekturi ...
Jun 14, 2021
Intel je oduvek bio IDM. 2021. godine, kompanija proširuje svoje planove i ...
Jun 10, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer sa dodatom vrednošću i dobavljač ...
Jun 07, 2021
Bilo da igrate najnovije igre, dizajnirate sledeći neboder ili obrađujete ...
Maj 24, 2021
Garantni uslovi za SSD memorijske uređaje u sistemima za "rudarenje" ...
April 22, 2021
Prestigio Multiboard Light serija predstavlja najnoviji dodatak portfoliju ...
April 14, 2021
GIGABYTE Technology, (TVSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica ...
April 14, 2021
2x veći All-Flash NVMe protok, do 12TB * memorije, otvoreni OCP 3.0 I/O, ...
Prestigio i Clevetura - Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu dolazi u avgustu

Jun 14, 2019

Prestigio, Clevetura

Prestigio i Clevetura - Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu dolazi u avgustu

Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili prvu intuitivnu tastaturu, Click & Touch, na svetu. Click & Touch tastatura pod brendom Prestigio biće komercijalno dostupna krajem avgusta. Postoje planovi za proizvodnju oko 100.000 uređaja do kraja godine.

„Clevetura LLC“, beloruska startap kompanija, završila je sa razvojem sistema intuitivne tastature, tehnologije koja kombinuje tastaturu, tačped i miša. Sa senzorima ugrađenim u tipke, obezbeđuje automatski i neprimetan prelaz između kucanja i režima kontrole kursora. Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu će biti dostupna u avgustu u okviru brenda „Prestigio“.

Tehnologija kompanije „Clevetura“ koristi senzore koji su ugrađeni u tipke. Ovo je jedinstveno u njenom radu u poređenju sa drugim uređajima, kao što su laptopovi ili tastature koji koriste eksterni panel osetljiv na dodir. Tipke reaguju na gestove kao tačped ili miš a korisnici mogu da kucaju, skroluju ili pomeraju kursor bez promene položaja njihovog dlana.

Prebacivanje između režima je automatsko, sa ugrađenim mikrokontrolorom koji odmah prepoznaje i obrađuje svaki dodir i potez. Korisnici ne moraju da razmišljaju o režimima jer sistem prepoznaje šta rade. Intuitivna interakcija sa uređajem i novo korisničko iskustvo su ono što ovaj sistem čini jedinstvenim.

Tehnologija dozvoljava korisniku da obrađuje više istovremenih klikova, dodira ili drugih gestova. To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni vidovi interakcije, uključujući zumiranje, prevlačenje da bi prelazili između virtuelnih radnih površina i skrolovanje sa dva prsta.

Beloruska startap kompanija „Clevetura“, vlasnik prava na tehnologiju, poslednjih nekoliko godina posluje kao rezident u Belarus Hi-Tech Parku. A Sergey Kostevich, osnivač ASBIS holdinga i brenda „Prestigio“, je investitor u projekat. Trebalo je oko tri godine da se ideja pretvori u komercijalni prototip i sada programeri očekuju da dobiju patent za ovu tehnologiju.

„Od samog početka smo verovali u snagu ovog startapa i potencijale intuitivne tastature, ovo je zanimljiv projekat koji se lako može razvijati. Važno je upoznati korisnike sa tehnologijom i pokazati njenu funkcionalnost. Duboko smo uključeni u ovaj startup. Ovde se ne radi samo o finansiranju; mi promovišemo novu tehnologiju na globalnom tržištu. Ovaj uređaj i njegova tehnologija imaju veliki potencijal“, ” kaže ASBIS CEO i investitor projekta Serhei Kostevitch.

Ovaj uređaj će se prvo prodavati u ZND i baltičkim zemljama – Belorusiji, Rusiji, Litvaniji, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji i Latviji. U budućnosti se očekuje da tastatura bude na dostupna za kupovinu u drugim zemljama.

Potencijalni kupci mogu da uključuju tehnološki napredne korisnike i vlasnike smart TV uređaja. Takođe, tastatura se može koristiti u b2b industriji, za upravljanje sadržajem na velikom ekranu tokom prezentacija i edukativnih događaja.

--- 

O kompaniji „Prestigio“

Prestigio je OEM (proizvođač originalne opreme) osnovan u Seulu 2001. godine, a svoje sedište su prebacili na Kipar 2003. godine. Širok spektar prestižne potrošačke elektronike za domove, automobile, obrazovanje i posao. Prestigio proizvodi – kao što su pametni telefoni, mobilni telefoni, tableti, notebook-ovi bazirani na Android i Windows OS, video rekorderi, GPS navigacija, kao i TV uređaji, interaktivne table i poslovna rešenja, se uspešno prodaju u 30 zemalja širom sveta.

Proizvodni i programerski centri se nalaze u Kini i Belorusiji. Predstavništva kompanije „Prestigio“ posluju u 15 zemalja, uključujući ZND, Evropu, Daleki Istok i Afriku.  

O kompaniji „Clevetura“

„Clevetura LLC“ programira inovativne tehnologije za ulazne uređaje. Kompanija je razvila Clevetura tehnologiju i uspešno su je stavili u proizvodnju. Glavna kancelarija je u Minsku, u Belorusiji a imaju i kancelariju u Šenženu, u Kini. Clevetura LLC ima sedište u Belarus Hi-Tech Parku.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.