Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Avgust 12, 2021
Uživajte u performansama - ali i bodovima - uz ovu sjajnu promociju. Pored ...
Avgust 06, 2021
AMD
Sa ugrađenom AMD Radeon™ grafičkom karticom, desktop procesori Ryzen™ 5000 G ...
Jun 24, 2021
Imajte poverenja u ovu malu i moćnu mašinu. Zasnovan na AMD „Zen 2“ arhitekturi ...
Jun 14, 2021
Intel je oduvek bio IDM. 2021. godine, kompanija proširuje svoje planove i ...
Jun 10, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer sa dodatom vrednošću i dobavljač ...
Jun 07, 2021
Bilo da igrate najnovije igre, dizajnirate sledeći neboder ili obrađujete ...
Maj 24, 2021
Garantni uslovi za SSD memorijske uređaje u sistemima za "rudarenje" ...
April 22, 2021
Prestigio Multiboard Light serija predstavlja najnoviji dodatak portfoliju ...
April 14, 2021
GIGABYTE Technology, (TVSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica ...
ASBIS se uključuje u borbu protiv koronavirusa i predstavlja inovativni uređaj na evropskom tržištu PERENIO IONIC SHIELD™

Jun 10, 2021

ASBIS, Perenio

ASBIS se uključuje u borbu protiv koronavirusa i predstavlja inovativni uređaj na evropskom tržištu PERENIO IONIC SHIELD™

ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer sa dodatom vrednošću i dobavljač IT i IoT proizvoda, rešenja i usluga na rastućim tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, razvio je, dizajnirao i proizveo inovativni jonski difuzor PERENIO IONIC SHIELD™ .

U pitanju je kompaktan mobilni uređaj koji emituje specifičan jonski kompleks, štiteći ljude od poznatih koronavirusa, uključujući SARS-CoV-2. Zahvaljujući ovom inovativnom rešenju, zaštitu od koronavirusa dobijamo kod kuće, u kancelariji, u javnom i taksi prevozu pa čak i na javnim mestima.

Perenio Ionic Shield ne predstavlja još jedan u nizu jonizatora vazduha. Jedinstvena tehnologija koja pokreće ovu inovaciju stvara stabilnu jonsku supstancu koja generiše dovoljno energije da emituje složene jonske grupe u okolni vazduh. Navedeni jonski rastvor se sastoji od soli magnezijuma, kalijuma, cinka, platine i zlata. Aktivni deo uređaja predstavljaju zamenljive kapsule koje pri regularnom korišćenju traju i do 12 meseci. Rok upotrebe neiskorišćene kapsule je sedam godina od datuma proizvodnje.

Perenio Ionic Shield je dizajniran da spreči zarazne bolesti izazvane poznatim koronavirusima, uključujući Sars-CoV-2, i njegove sojeve. Emitovani jonski kompleksi imaju dovoljnu kinetičku energiju da unište pozitivno naelektrisanu spoljnu membranu koronavirusa i njihovu negativno naelektrisanu RNK.

Serhei Kostevitch, izvršni direktor i predsednik odbora direktora ASBISc Enterprises Plc, komentariše: “Trebalo nam je 15 meseci da dizajniramo, razvijemo, testiramo, sertifikujemo i pripremimo Perenio Ionic Shield za proizvodnju. Ovaj inovativni proizvod je delo međunarodnog, interdisciplinarnog tima naučnika sa dugogodišnjim iskustvom u proučavanju efekata jona na ljudsko telo, bakterije i viruse koji su odigrali ključnu ulogu u ovom procesu. Stručnjaci za teorijsku fiziku, hemiju, biomedicinu i inženjerstvo iz mnogih zemalja radili su rame uz rame na stvaranju proizvoda koji može da napravi veliku razliku u zaštiti našeg zdravlja i zdravlja naših najmilijih.”

Perenio preporučuje upotrebu uređaja u zatvorenim prostorijama - kod kuće, u kancelariji, pa čak i u automobilu ili taksi vozilu. Mreža Perenio Ionic Shield uređaja smeštenih u razmacima od po 3 metra može zaštititi ljude i na javnim mestima: tržni centri, aerodromi, železničke stanice, teretane, kafići, restorani, saloni lepote kao i u vozilima javnog prevoza.Perenio Ionic Shield is a compact device, so it fits into a backpack, purse, briefcase or suitcase. It is portable, which significantly extends the scope of our protection, even while travelling. 

Najefikasnija koncentracija jona je u prečniku od dva metra. Preporučena minimalna udaljenost između Perenio Ionic Shield uređaja i ljudskog tela je 25 cm. Zahvaljujući, između ostalog, niskom nivou emisije ozona, uređaj je siguran za celodnevnu upotrebu.

Serhei Kostevitch dodaje:“Započeli smo sa radom fokusirajući se na najvažnije patogene u ovom trenutku, tj. na koronaviruse, uključujući Sars-CoV-2. Sama tehnologija nam međutim, omogućava da je prilagodimo kako bismo zaštitili svoje zdravlje i od drugih štetnih agenasa. Planiramo da razvijemo i zaštitu protiv gripa, astme te različitih vrsta alergena. To znači da kupovinom jednog uređaja sada, u budućnosti, jednostavnom zamenom kapsule, dobijate zaštitu šireg spektra. Svakako ćemo raditi na tome.”

Zahvaljujući ugrađenoj bateriji, Perenio Ionic Shield može da radi i do 6 sati bez ponovnog punjenja. Uređaj se puni preko USB Tip-C konektora i nesmetano radi tokom procesa punjenja. Ne zahteva dodatnu konfiguraciju ili instalaciju softverskih aplikacija. 

Perenio Ionic Shield PEWOW01 je prvi uređaj na svetu zasnovan na ovoj tehnologiji. U budućnosti ASBIS planira da proširi porodicu uređaja koji će služiti za prevenciju drugih bolesti.

Perenio Ionic Shield PEWOW01 je prošao niz dijagnostičkih testova i kliničkih ispitivanja. Registrovan je kao neinvazivni medicinski uređaj klase I za upotrebu na tržištu Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Uređaj će se prodavati na tržištu Evropske unije počev od juna 2021. godine.

O brendu Perenio

Perenio je inovativna, tehnološka “all around” kompanija specijalizovana za Internet of Things, Smart Home/Office, Smart Health. Više od 40 članova inženjerskog tima (uključujući industrijske dizajnere, inženjere hardvera i firmvera, programere i programere serverskog softvera) se bavi razvojem i dizajniranjem složenih rešenja i potpuno jedinstvenih proizvoda. IoT platforme, IoT ruteri, pametni senzori, aktivni pametni uređaji i od sada i PERENIO IONIC SHIELD ™ su  proizvodi kojima se istinski ponosimo. Biti sastavni deo ASBIS grupe dozvoljava brendu Perenio još veću vidljivost i dostupnost na tržištu.

Za više informacija posetite perenio.com

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.