Jun 29, 2022
ASBIS otpočinje isporuke Edgecore mrežnih rešenja svojim klijentima sa EMEA ...
April 19, 2022
Pored standardnih bodova, možete zaraditi i dodatne bodove kroz ekskluzivne ...
April 14, 2022
Tehnički minut: Intel Arc grafike donose novu mikroarhitekturu, revolucionarni ...
Mart 04, 2022
Intel po prvi put predstavlja desktop procesore sa soketom implementirane u NUC ...
Januar 24, 2022
Ova moćna Intel promocija vam garantuje i performanse i bodove. Pored ...
Januar 20, 2022
Impresivne performanse u igrama na 1080p i povećana brzina kadrova sa AMD ...
Decembar 10, 2021
Tehnički minut: Porodica 12. generacije će uključivati 60 procesora i više od ...
Novembar 22, 2021
Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® ...
Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
ASBIS GRUPACIJA PROSLAVLJA GODIŠNJICU!

Novembar 09, 2020

ASBIS

ASBIS GRUPACIJA PROSLAVLJA GODIŠNJICU!

Jedan od najvećih IT distributera u EMEA regionu proslavlja 30 godina poslovanja

Ključ za uspeh kompanije čine poverenje potrošača, aktivno učešće zaposlenih, neprekidno razvijanje portfolija proizvoda i rešenja, te sve pobrojano pomnoženo sa brojem godina. Sve ovo važi i za međunarodni holding ASBIS Group, koji ove godine proslavlja svoju 30. godišnjicu.

„Prešli smo dug put, pun važnih događaja, pun neprocenjivog iskustva, u koji neprekidno „investiramo” zarad razvoja holdinga. Nastavljamo sa svojim ambicijama na polju globalnog širenja, sa znatiželjom usmerenom ka novim načinima da zadovoljimo potrebe potrošača i ostanemo verni svojoj misiji, a to je da inovativne tehnologije učinimo dostupnim i razumljivim širokom spektru potrošača. Duboko cenimo sve naše zaposlene, oni su zaslužni za naše munjevito napredovanje. Neizmerno smo zahvalni svojim klijentima, jer oni nas inspirišu i motivišu svojim višegodišnjim poverenjem. Sve ovo nam pomaže da na budućnost gledamo sa optimizmom, da pronađemo još više novih niša, proizvoda i tržišta na kojima možemo da demonstriramo najviše standarde u pružanju usluga klijentima”, izjavio je Serhej Kostevič, osnivač i direktor ASBIS grupacije.

U proteklih pet godina, kompanija ASBIS značajno je optimizovala svoj portfolio proizvoda, uvela nove radne procese, proširila i ojačala svoje regionalno prisustvo i primila brojne nagrade iz ove industrije. Kompanija je nedavno počela da sarađuje sa najvećim klijentima iz industrije data centara, a takođe se usredsredila i na razvoj sopstvenih brendova. Nastavlja se razvoj i distribucija ICT proizvoda pod robnim markama Prestigio i Canyon a lansiran je i novi brend, Perenio, koji unapređuje bezbednost populacije i podrazumeva sisteme za upravljanje objektima pomoću tehnologija veštačke inteligencije i Internet of things.

Godina 2020. pokazala se kao teška za čitavu globalnu ekonomiju, ali potreba za prebacivanjem na rad na daljinu otvorila je nove mogućnosti u oblasti IT usluga. Zahvaljujući veoma dobroj strategiji, odlično povezanom timu u kojem svi funkcionišu kao jedan, brzoj reakciji i fleksibilnom poslovanju, kompanija nije propustila šansu da bude u prvom planu globalne distribucije digitalnih tehnologija. Prema prognozama koje je objavila ASBIS grupacija, u 2020. godini očekuje se prihod od prodaje u iznosu većem od 2 milijarde dolara.

Potrošači, partneri i dobavljači, kao sastavni deo kompanije, igraju neprocenjivu ulogu u priči o velikom uspehu kompanije ASBIS. Kompanija je zahvalna svakom od njih za godine uspešne saradnje i spremna je da sa svima njima dalje gradi planove za budućnost. U znak zahvalnosti i kao poziv svima da proslave ovaj značajan datum, ASBIS će lansirati specijalan motivacioni program. Detaljnije informacije biće dostupne u predstojećim najavama na zvaničnom veb-sajtu www.asbis.com  i na stranicama društvenih mreža.

O kompaniji ASBIS:

Kompanija ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) specijalizovana je za distribuciju VAD ('Value Added Distribution', distributer sa dodatom vrednošću) proizvoda i rešenja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija globalnih dobavljača. Kompanija trenutno ima sopstvene poslovnice u 27 zemalja širom regiona EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika). Korporativni portfolio ovog holdinga uključuje na stotine proizvođača i na desetine hiljada proizvoda. Kompanija je lansirala i svoje sopstvene brendove, a njen godišnji promet iznosi oko 2 milijarde dolara. Kompanija ASBIS je uspela da postepeno iz male kompanije od 12 zaposlenih preraste u globalnog IT distributera, sa blizu 1800 zaposlenih i oko 20000 aktivnih klijenata iz 56 zemalja.

ASBIS grupacijosnovao je Serhej Kostevič u Minsku 1990. godine, i do danas je na čelu kompanije. Godine 1995. kompanija je registrovana na Kipru, a njeno sedište prebačeno je u Limasol, gde se i danas nalazi. Godine 2000., otvaraju seASBIS kancelarije u 10 zemalja centralne i istočne Evrope, a osniva se i drugi distributivni centar sa sedištem u Dubaiju. Godine 2002., razvijena je onlajn platforma za e-trgovinu. Godine 2004., otvorena je prva kancelarija u Južnoj Africi. Godine 2006., kompanija ostvaruje promet od preko 1 milijarde dolara. Godine 2007., kompanija ASBIS se uspešno ulistava na Varšavsku berzu (WSE) pod oznakom ASB. Godine 2011., kompanija dobija nagradu „Distributer godine za region Bliskog istoka i severne Afrike” u nominaciji EMEA Channel Academy Awards, a 2013. godine nagradu Varšavske berze za najbolje investitorske odnose. Godine 2015., prema izveštaju IT Europa, kompanija ASBIS dolazina listu 10 vodećih IT distributera u svetu. Poslednjih godina kompanija ASBIS i njene poslovnice redovno osvajaju nagrade „Distributera godine” od vodećih svetskih proizvođača, kao što su Seagate, Lenovo, HP, DELL EMC, Western Digital i mnogi drugi.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.