Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Novi DELL serveri donose značajna poboljšanja AI performansi

Jun 22, 2023

DELL

Novi DELL serveri donose značajna poboljšanja AI performansi

PowerEdge serveri se jednostavno instaliraju unutar ili izvan data centra. Obuhvataju niz modela sa grafičkim procesorima optimizovanih da mogu da podrže različita radna opterećenja od AI do Edge-a i telekomunikacija.

Određeni modeli DELL servera nude dodatne opcije hlađenja koje su posebno dizajnirane za operativnu efikasnost i performanse. Ovi serveri korisnicima pružaju različite opcije hlađenja, u situacijama kada planiraju da nadograde infrastrukturu, kako bi aplikacije vezane za veštačku inteligenciju bile adekvatno podržane.

Nove platforme pružaju impresivne preformanse. Model R760xa sa Nvidia H100 grafičkom karticom, te model XR5610 sa Nvidia L4 grafikom, pokazali su izuzetne rezultate kod obrade podataka u data centrima i Edge-u, kao i visoke performanse po vatu, odnosno za aplikacije na Edge-u.

Inferencija svuda

Četvrta generacija Intel Xeon skalabilnih procesora takođe pruža značajna poboljšanja za AI radna opterećenja. Model R760 sa 4. generacijom Intel Xeon skalabilnih procesora koristi AMX tehnologiju i omogućava do 8 puta veći protok inferencije. Pomoću Intel AMX tehnologije, programeri mogu poboljšati performanse AI radnih opterećenja, istovremeno koristeći ISA set instrukcija za druga radna opterećenja. Čitav PowerEdge portfolio donosi značajna poboljšanja performansi za AI radna opterećenja od Edge-a do jezgra.

Ova tehnološka unapređenja servera i Intel Xeon procesora stvaraju osnovu za razvoj novog softvera za obuku i inferenciju AI, generativnih AI modela, alata za AI DevOps i AI aplikacija. Najnovije Dell Technologies platforme omogućavaju fleksibilnost koja je potrebna krajnjim korisnicima, kako bi kreirali AI aplikacije koje se prostiru od Edge-a do jezgra.

Budućnost uz AI tehnologiju

Dell Technologies je posvetio značajnu pažnju arhitekturi i dizajnu ovih platformi kako bi podržao trenutne i buduće AI aplikacije. Ova unapređenja u infrastrukturi su neophodna kako bi se ispratila rastuća potražnja za AI i povećana kompleksnost modela i radnih opterećenja u razvoju. Sa najnovijim PowerEdge serverima, Dell Technologies otvara put ka efikasnijoj i moćnijoj budućnosti veštačke inteligencije kako u samom data centru, tako i izvan njega.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije o Dell asortimanu ili pošaljite upit za ponudu na: vad@asbis.rs.

BDM za Dell program:
Ivan Pavlović
+381693107733

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.