Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel je predstavio nova računarska rešenja na CES-u 2024

Februar 09, 2024

INTEL

Intel je predstavio nova računarska rešenja na CES-u 2024

Intelovo proširenje ponude 14. generacije Intel Core procesora za desktop računare pruža korisnicima kućnih računara, i poslovnim korsnicima u različitim vertikalnim tržištima, nove načine da iskuse performanse najnovije generacije Intelovih desktop procesora.

Ovih 18 novih procesora koje predstavlja Intel ispunjavaju svakodnevne zahteve korisnika dok se igraju, stvaraju i rade i sve to uživajući u performansama Intel platformi na koji su korsnici navikli.

Najnoviji Intel desktop procesori će posedovati: 

  • Do 5.8 GHZ turbo frekvencije koja isporučuje do 37% brže "multi-thread" performanse i do 7% bolje Microsoft Office performance u odnosu na prethodnu generaciju.
  • Do 24 fizičkih jezgara (8 P-jezgara, 16 E-jezgara) i 32 logička jezgra u i9-14900 procesorima.U seriji i7-14700 dodata su 4 E-jezgra za ukupno 20 logičkih jezgara  (8 P-jezgara, 12 E-jezgara) i 28 logičkih jezgara.
  • Podrška za do 192 GB DDR5-5600/DDR4-3200 MT/S memorije, obezbeđujući kompatibilnost sa postojećim Intel-ovim matičnim pločama serija 600 i 700.
  • Podrška za in-box rešenje za hlađenje uključujući i  Intel® Laminar RH1 and RM1 hladnjake.Podrška za sledeću generaciju bežičnog povezivanja uključujući i Intel® Killer™ Wi-Fi 7 (5 Gig) i Intel Killer Wi-Fi 6E (Gig+).
  • Podrška za PCIe Gen 5.0, Gen4.0 i Thunderbolt 4 omogućava 40 Gbps protoka podatka uz dodatak integrisane podrške za USB 3.2 koja omogućava protok podataka od 20 Gbps. 

Sa celokupnom ponudom 14. generacije Intel Core procesora za desktop računare dostupnom online i u prodavnicama, korisnici PC računara mogu pronaći odgovarajući procesor za sebe u svakom cenovnom razredu, da im služi za svakodnevno igranje, kreiranje sadržaja i produktivnost u radu.

Na kraju, ovi procesori omogućava moćne AI i intezivna računarske performanse sa više jezgara unutar LGA soketa. Od interaktivnih školskih tabli do detaljima ispunjenih medicinskih displeja i kontrolisanih automatizovanih procesa i fabričke robotike,  14. generacije Intel Core procesora omogućava vertikalnim tržištima da efikasnije, sigurnije i efektivnije dođu do inovativnih rezultata.

Za više informacija kontaktirajte nas na infosales@asbis.rs ili pozovite +381693107703.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.