Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Avgust 26, 2019
Korporacija Intel je u avgustu 2019. godine prestavila osam Intel Core ...
Avgust 08, 2019
AMD EPYC™ 7002 generacija procesora i kompatibilne platforme dostupne u ASBIS-u!
Avgust 02, 2019
Western Digital je najavio nove platforme i ažuriranja svog data centar ...
Jul 08, 2019
Dizajniran da inspiriše i ojjača gejmere, strimere, i kreatore. AMD Ryzen™ 3000 ...
Jun 14, 2019
Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili ...
Maj 30, 2019
U partnerstvu sa industrijom donosi inovativne performanse, veštačku ...
Maj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija se smatra jednim od najinovativnijih noviteta ...
Maj 13, 2019
Infortrend Europe Ltd sa zadovoljstvom objavljuje lansiranje svog AI rešenja, ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integriše i evoluira "computing" visokih performansi i grafičke ...
April 22, 2019
INFINIDAT je najavio Metro Cluster rešenje InfiniBox Always On
Intel i Google Cloud dogovorili strateško partnerstvo kako bi ubrzali Hybrid Cloud

April 12, 2019

Intel, Google

Intel i Google Cloud dogovorili strateško partnerstvo kako bi ubrzali Hybrid Cloud

Intel i Google Cloud razvijaju referentni dizajn Anthos kako bi pojednostavili širenje u lokalnim centrima podataka i u oblaku

Intel i Google Cloud razvijaju referentni dizajn Anthos kako bi pojednostavili širenje u lokalnim centrima podataka i u oblaku

Navin Shenoy, Intelov izvršni potpredsednik i generalni menadžer Data Center grupe, predstavio je vafer (wafer) koji sadrži Intel Xeon procesore tokom glavnog obraćanja u utorak, 2. aprila 2019. U San Francisku, 2. aprila, Korporacija Intel je predstavila portfolio data-centričnih alata kako bi pomogli svojim kupcima da izvuku veću vrednost iz njihovih podataka.

SAN FRANCISKO – GOOGLE CLOUD NEXT – 9. april 2019. – Intel i Google Cloud danas su objavili strateško partnerstvo koja ima za cilj da pomogne korporativnim klijentima da neprimetno primene aplikacije na licu mesta i u oblaku. Dve kompanije će sarađivati  na Anthos-u, novom referentnom dizajnu zasnovanom na drugoj generaciji Intel® Xeon® skalabilnog procesora i optimizovanom Kubernetes softveru koji  će doneti povećanje portabilnosti obima posla kupcima koji će želeti da iskoriste prednost hibridnog oblaka. Intel će objaviti proizvodni dizajn kao Intelovo izabrano rešenje (Intel Select Solution), kao razvojnu platformu.

Dok su organizacije prigrlile multi-cloud rešenja kako bi napajali njihovo poslovanje, mnogim kompanijama ostaje izazov da pronađu pravo rešenje hibridnoga oblaka koje omogućava migraciju obima posla kroz oblake. Novi Athos referentni dizajn će se baviti ovim izazovom donoseći opseg (stack) optimizovan za portabilnost obima posla, omogućivši razvoj aplikacija u samim centrima podataka i putem dobavljača usluga javnog oblaka.

„Google i Intel uživaju dugo partnerstvo fokusirano na pružanju infrastrukturnih inovacija korisnicima“, kaže Urs Hölzle, viši potpredsednik sektora Tehničke infrastrukture (Technical Infrastructure) u Google Cloud-u. „Danas su okruženja centara podataka složena, a infrastruktura hardvera i softvera nije univerzalna. Naša sposobnost da sarađujemo sa Intelom i iskoristimo njihovu tehnologiju i inovacije proizvoda da isporučimo Athos rešenja osigurava da naši korisnici mogu pokrenuti njihove aplikacije na način koji im najviše odgovara.“   

„Naša saradnja sa Google-om u donošenju optimizacije infrastrukture i softvera koji su neophodni za napredak njihovog hibrida i multi-cloud rešenja prirodno se uklapa sa Intelovom vizijom za data-centrično računarstvo“, kaže Navin Shenoy, izvršni potpredsednik i generalni menadžer Data Center grupe u korporaciji Intel. „Mi pružamo Intelovu tehnološku osnovu kako bi korisnici mogli da iskoriste njihove podatke, a to zahteva dostavljanje arhitektura koje se mogu raširiti preko različitih operativnih okruženja. Ova saradnja će korisnicima pružiti izbor optimizovanih rešenja koja se mogu koristiti na licu mesta kao i u oblaku“.

Ova saradnja je produžetak tehnološkog saveza između dve kompanije koji već obuhvata mnoge optimizacije infrastrukture, saradnju na obimima posla sa brzim rastom kao što je veštačka inteligencija, i integraciju novih tehnologija na Google Cloud Platformu, kao što je druga generacija Intel Xeon  skalabilnih procesora i Intel® Optane™ DC trajna memorija.

Novi referentni dizajn će biti predstavljen sredinom 2019. godine sa očekivanom isporukom rešenja iz OEM-a i integratorima rešenja na tržište kasnije u toku ove godine.

O Google Cloud-u

Google Cloud (NASDAQ: GOOG, GOOGL) je naširoko priznat kao globalni lider u pružanju bezbedne, otvorene i inteligentne cloud platforme za preduzeća. Naša tehnologija je izgrađena na Google-ovoj privatnoj mreži i proizvod je skoro 20 godina inovacija u bezbednosti, mrežnoj arhitekturi, saradnji, veštačkoj inteligenciji i softveru otvorenog koda (open source). Mi nudimo jednostavno napravljen set alata i tehnologiju bez premca na Google Cloud platformi i G Suite-u koje pomažu u spajanju ljudi, shvatanja i ideja. Korisnici iz više od 150 zemalja veruju da će Google Cloud modernizovati njihovo računarsko okruženje za digitalni svet današnjice.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.