Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

GIGABYTE najavljuje svoje prve dual-socket servere bazirane na Arm arhitekturi za Cloud-Native aplikacije i Hyperscale Cloud data centre

Septembar 20, 2022

GIGABYTE

GIGABYTE najavljuje svoje prve dual-socket servere bazirane na Arm arhitekturi za Cloud-Native aplikacije i Hyperscale Cloud data centre

GIGABYTE Technology, lider na polju servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je nove servere visoke gustine, servere zasnovane na Arm arhitekturi za cloud-native aplikacije, koristeći Ampere® Altra® procesore koji podržavaju dual-socket konfiguracije sa do 256 CPU jezgara.

Serveri GIGABYTE R-serije već imaju jedinstvene opcije skladištenja, a novi serveri (R182-P91, R282-P91 i R282-P92) unapređuju podršku za NVMe (Gen4) SSD-ove na Arm platformi. Za skalabilno računarstvo visoke gustine, predstavljen je novi server, H262-P61, koji nema termalna ograničenja, jer obezbeđivanjem optimalnog protoka vazduha održava vrhunske performanse. Ovaj višečvorni (multi-node) server H-serije podržava osam CPU-ova, što znači čak 1.024 Arm CPU jezgra u tradicionalnom 2U serveru. Koristeći prednosti najnovije Arm arhitekture za System on Chip (SoC) rešenja, GIGABYTE sada podržava i Ampere Altra i Altra Max procesore u konfiguracijama sa jednim i sa dva soketa.

Prednosti Ampere Altra Max:

  • Visoke performanse: do 256 fizičkih i do 256 logičkih jezgara (po ploči)
  • Visoka propusnost: 192 PCIe 4.0 linije
  • Optimizovan CCX za inter-soket komunikaciju
  • Visoke performanse po W: 128 jezgara sa 250W TDP
  • Aplikacije: analiza podataka, veštačka inteligencija, “Edge” računarstvo, web hosting i još mnogo toga.

Serveri nove R-serije

Novi rack serveri (R182-P91, R282-P91, R282-P92) kreirani su da našim korisnicima obezbede računarske dual-socket platforme visoke gustine, zajedno sa fleksibilnim opcijama skladištenja sa naglaskom na NVMe SSD-ove.

Ampere dizajn sa dva soketa pruža 192 PCIe Gen4 linije za skladištenje, GPU-ove i umrežavanje. Za R182 i R282 servere koji koriste Arm CPU, svi NVMe SSD-ovi prenose podatke preko Mini Cool Edge IO (MCIO) konektora, iako se u slučaju R282-P91, OCP 3.0 slotovi takođe koriste za podršku NVMe SSD-ovima. MCIO je poželjniji jer jedan kabl može da podrži dvostruko više PCIe linija nego SlimSAS. Na ovaj način se kablovi redukuju, pojednostavljuje se dizajn, poboljšava protok vazduha bez uticaja na performanse i slotovima se omogućava veća fleksibilnost za nisko-profilne GPU-ove i brzo umrežavanje.

Ono što takođe izdvaja nove GIGABYTE servere je fleksibilnost skladištenja. Počevši od serije R282, -P91 podržava 2,5” NVMe SSD-ove, koji se ubacuju sa prednje strane. Takođe tu su i četiri SATA HDD/SSD skladišna uređaja. Nasuprot tome, -P92 nudi šest ležišta za 3.5” HDD-ove, prednja ležišta za 2,5” SATA SSD-ove, dok preostalih šest prednjih ležišta služe za podršku NVMe SSD-ovima. Prelaskom na seriju 1U R182, -P91 je smanjen, tako da podržava 2,5” SSD-ove sa polovinom ležišta za hibridne NVMe/SATA SSD-ove i ostalim ležištima za namenske NVMe SSD-ove. Ova segmentacija proizvoda će bolje targetirati potrebe naših kupaca, zahvaljujući modularnom dizajnu GIGABYTE servera.

Serveri nove H-serije

Svaki dizajn donosi kompromise koji su neophodni za postizanje ciljeva, posebno kada je reč o tržištu višečvornih servera, serverima visoke gustine, jer potrošnja energije po CPU-u nastavlja da raste zajedno sa performansama. Kao rezultat toga, novi H262-P61 uklanja nekoliko prednjih ležišta za diskove kako bi se poboljšao protok vazduha. Ovakav dizajn je neophodan kako bi 2U server obezbedio stabilno računarstvo visokih performansi kompletnoj liniji Ampere procesora, uključujući Ampere Altra Max M128-30 sa 128 jezgara i TDP-om od 250W. Prethodnik ovog servera, H262-P60, već je na tržištu i namenjen je onima koji prioritet daju skladištenju i koji su voljni da smanje brzinu takta, broj jezgara i maksimalni TDP.

Što se tiče podrške za operativni sistem, svi novi GIGABYTE proizvodi podržavaju Red Hat, SUSE, Ubuntu, Fedora, Oracle i Debian operativne sisteme.

Duh razvoja proizvoda je uvek bio ključni faktor u razvoju GIGABYTE-a. Kao kompanija koja je fokusirana na hardver, već skoro deceniju podržava in-house Arm rešenja. Ekosistem Arm-a je veoma poznat i dobro dizajniran od strane naših inženjera za optimizaciju ponude novih proizvoda sa veoma konkurentnom ponudom koja proširuje GIGABYTE-ov portfolio proizvoda i dopire do svakog dela poslovnog tržišta. Novi serveri doprinose ovom duhu inovacija nudeći klijentima rešenja zasnovana na Cloud-u.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: vad@asbis.rs

PLSM za GIGABYTE servere:
Petar Jakšić:
+381693107709 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.