Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

GIGABYTE najavljuje matičnu ploču koja podržava Intel® Xeon® E-2300 procesore, za servere početnog nivoa i radne stanice

Septembar 13, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE najavljuje matičnu ploču koja podržava Intel® Xeon® E-2300 procesore, za servere početnog nivoa i radne stanice

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je novu mATX matičnu ploču - MX33-BS0, koja podržava Intel® Xeon® E-2300 seriju procesora.

Xeon E-2300 serversku platformu karakteriše TDP niži od 100W i zasnovana je na vrednosti jer cilja na tržišta servera početnog nivoa i radnih stanica koja zahtevaju pouzdane i bezbedne poslovne operacije.

MX33-BS0

Dizajnirana za jednoprocesorsko rešenje kao matična ploča za servere početnog nivoa i radne stanice, MX33-BS0 podržava brzi PCIe Gen 4 protok uz Intel Xeon E-2300 procesorima. Pored toga, čipset serije C250 podržava i Pentium procesore, ali samo sa PCIe Gen 3.0. Donji grafikon ukazuje na ključne razlike u platformi.

 

Procesor Intel Xeon E-2300 Intel Pentium
Jezgra Do 8 2
Podržana memorija DDR4 3200 DDR4 2666
PCIe linije 20 x PCIe 4.0 16 x PCIe 3.0
DMI DMI 3.0 x8 DMI 3.0 x4
Intel SGX Da Ne

S obzirom na microATX faktor formu, MX33-BS0 i dalje ima sve karakteristike koje bi se očekivale na platformi početnog nivoa. Matična ploča može da podrži procesore do 95W i ima 4 DIMM slota da podrži 2 DPC-a za dvokanalnu memoriju i jedan PCIe Gen4 x 16 slot za akceleratore, od 20 PCIe 4 linija koje polaze od CPU-a. Takođe postoji i x8 slot koji koristi PCIe Gen4 x4 za dodatne kartice. Za skladištenje, postoji 6 x SATA III portova i 1 x M.2 (PCIe Gen3 x4) slot. Za podršku upravljanju, tu je ASPEED AST2500 koji se može koristiti za implementaciju GIGABYTE konzole za upravljanje i omogućenje daljinskog upravljanja. Na I/O panelu su 2 x 1GbE porta, 2 x USB 3.2 Gen2, 4 x USB 2.0, VGA, COM port i MLAN port.

Daljinsko i upravljanje sa više servera istovremeno

Kao deo GIGABYTE ponude koja se zasniva na vrednosti, GIGABYTE serverski proizvodi su unapred opremljeni sa GIGABYTE konzolom za upravljanje putem veb-upravljačke platforme. Pored toga, GIGABYTE Server Management (GSM) softver je besplatan za preuzimanje i može se koristiti za nadgledanje i upravljanje klasterima servera. GIGABYTE Management Console i GSM nude ogromnu vrednost, uz smanjenje troškova licenci i održavanja.

 

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.