Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Supermicro predstavlja nove “Top-Loading” i “Simply Double” storidž sisteme sa Intel Xeon procesorima treće generacije i PCI-E 4.0 sa NVMe keš memorijom za skladištenje visokog kapaciteta u Cloud-u

Avgust 10, 2021

Supermicro

Supermicro predstavlja nove “Top-Loading” i “Simply Double” storidž sisteme sa Intel Xeon procesorima treće generacije i PCI-E 4.0 sa NVMe keš memorijom za skladištenje visokog kapaciteta u Cloud-u

Sveobuhvatna porodica 4U storidž sistema sa 60 i 90 ležišta koji podržavaju konfiguracije sa jednim čvorom, dva čvora, “Storage Bridge Bay” ili JBOD konfiguracijama, u sklopu arhitekture koja se lako servisira

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, skladištenju, mrežnim rešenjima i zelenoj računarskoj tehnologiji, najavio je nove verzije svojih dokazanih “top-loading” storidž rešenja kroz sisteme sa 60 i 90 ležišta za diskove, zajedno sa novim “Simply Double” storidž sistemima koji su potpuno optimizovani za najnovije Intel Xeon skalabilne procesore treće generacije i PCI-E 4.0 NVMe diskove. Ovi, najbolji u klasi, storidž sistemi visokog kapaciteta i proširivi sistemi su idealni za implementacije skladištenja u oblaku, kao i za HPC storidž radna opterećenja.

"Kako rast softverski definisanog skladištenja u Cloud-u nastavlja da se ubrzava, Supermicro pomaže data centrima da brzo modernizuju svoju infrastrukturu, kako bi iskoristili fleksibilnu konfiguraciju i modularne dizajne bez alata, za jednostavno servisiranje od strane jednog tehničara i iskorišćenje mogućnosti jednostavnog proširenja sa našim novim X12 konfiguracijama, sa 60-ležišta ili 90-ležišta, sa jednim čvorom, dva čvora i arhitekturnim inovacijama visoke dostupnosti," izjavio je Čarls Liang, predsednik i direktor kompanije Supermicro. „Naši novi storidž sistemi velikog kapaciteta nastavljaju trend kompanije Supermicro koja teži uštedi resursa i isporuci vodećih kapaciteta u industriji, uz niže ukupne troškove vlasništva (TCO).“

“Top-Loading” storidž sistemi

Nova Supermicro “top-loading” arhitektura pruža poboljšanu fleksibilnost, modularnost i mogućnost servisiranja koje zahtevaju klijenti iz poslovne sfere. Dostupni su sistemi sa 60 i 90 ležišta za diskove, sa jednim čvorom, dva čvora kao i u konfiguracijama sa dva čvora visoke dostupnosti (“high availability, HA”). HA sa dva čvora i konfiguracije sa jednim čvorom kontrolišu pristup svim diskovima u sistemima. Konfiguracija sa dva čvora ravnomerno deli pristup kontroli diskova između svakog čvora. Sa modularnim dizajnom bez potrebe za alatom, svi kritično važni ugrađeni sistemi – “hot-swap” serverski čvorovi, ekspanderi, ventilatorski moduli, izvori napajanja i skladišni uređaji – su u potpunosti optimizovani za lako servisiranje od strane jednog tehničara.

Novi Supermicro top-loading sistemi visokog kapaciteta su optimizovani za okruženja preduzeća i Cloud okruženja. Ova vrsta arhitekture za povećanje i skaliranje nudi kupcima opcije konfiguracije RAID kontrolera zasnovanog na PCI-E 4.0 ili SAS kontroleru u IT režimu. Novi sistemi od 4U imaju 60 ili 90 2,5" ili 3,5" SAS3/SATA3 ležišta plus dva ugrađena PCI-E M.2 slota, te dva tanka interna SATA SSD slota. Sistem sa jednim čvorom takođe podržava dva zadnja “hot-swap” odeljka od 2,5 inča za preslikavanje (“mirroring”) OS-a i četiri opciona NVMe U.2 ležišta za brzo keširanje. Sistem podržava 1,6 petabajta ekonomičnog skladištenja u maksimalnoj konfiguraciji, plus do 60 TB SSD fleša kroz NVMe kojem se pristupa sa zadnje strane. Sistemi sa jednim i dva čvora su zasnovani na Intel Xeon skalabilnim procesorima treće generacije u “dual-socket” konfiguraciji sa 16 DIMM slotova po serverskom čvoru.

“Simply Double” storidž sistemi

Supermicro “Simply Double” storidž server je vodeće rešenje u industriji za isporuku sadržaja. Današnja najava uvodi poboljšanja performansi i uslužnosti u celokupni dizajn kako bi se podržali Intel Xeon skalabilni procesori treće generacije, u “dual-socket” konfiguraciji sa 16 DIMM modula, uz zadržavanje istog gustog prostora za skladištenje. Podržana su do četiri zadnja U.2 NVMe ležišta koja se mogu zamenjivati tokom rada, što omogućava korisnicima da dodaju fleš memoriju bez žrtvovanja ijednog od 24 SAS/SATA 3,5” ležišta za skladištenje. Inovativni dizajn kućišta poboljšava protok vazduha i tehničarima pojednostavljuje pristup komponentama kao što su matična ploča, CPU, memorija, PCI-E slotovi, interna ležišta za disk jedinice i zadnja ležišta za disk jedinice. Zajedno sa ovim mehaničkim poboljšanjima, sistem se može konfigurisati sa opcijama PCI-E 4.0-baziranog RAID-a ili SAS kontrolera IT režima.

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.