Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

April 19, 2022
Pored standardnih bodova, možete zaraditi i dodatne bodove kroz ekskluzivne ...
April 14, 2022
Tehnički minut: Intel Arc grafike donose novu mikroarhitekturu, revolucionarni ...
Mart 04, 2022
Intel po prvi put predstavlja desktop procesore sa soketom implementirane u NUC ...
Januar 24, 2022
Ova moćna Intel promocija vam garantuje i performanse i bodove. Pored ...
Januar 20, 2022
Impresivne performanse u igrama na 1080p i povećana brzina kadrova sa AMD ...
Decembar 10, 2021
Tehnički minut: Porodica 12. generacije će uključivati 60 procesora i više od ...
Novembar 22, 2021
Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® ...
Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
PRESTIGIO i CLEVETURA završavaju sa radom na prvom na svetu laptopu sa tačpedom na tastaturi

Jun 01, 2021

Prestigio, Clevetura

PRESTIGIO i CLEVETURA završavaju sa radom na prvom na svetu laptopu sa tačpedom na tastaturi

Prestigio brend, koji je u vlasništvu ASBISc Enterprises Plc, vodećeg distributera IT i CE proizvoda na tržištima u razvoju Evrope, Bliskog istoka i Afrike, zajedno sa kompanijom Clevetura završava rad na prvom laptopu na svetu koji će imati ugrađen panel osetljiv na dodir sa TouchOnKeys™ tehnologijom. Ovo je prvi na svetu laptop sa ogromnim tačpedom ugrađenim direktno u tipke.

Intenzivan rad na ovom laptopu traje već godinu dana. Posebno za ovaj model, Clevetura je razvila jedinstveni modul TouchOnKeys™ tastature druge generacije sa poboljšanom funkcijom dodira. Više od 10 patenata je prijavljeno za zaštitu ove tehnologije. Ovaj proizvod će biti dostupan na tržištu u septembru 2021. godine.

Novi moćni 14-inčni laptop zasnovan na Intelovoj tehnologiji vrhunski je uređaj za one koji teže da idu u korak sa trendovima i zahtevaju najnovije tehnologije. Možete ga koristiti za posao, studije ili zabavu. Ali što je najvažnije, očekuje vas potpuno jedinstveno iskustvo. Samo srce notebook-a je tehnologija TouchOnKeys™, koja tastaturu dopunjuje funkcionalnošću tačpeda. Na taj način tačped više ne zauzima zaseban prostor, jer se nalazi na gotovo čitavoj površini tastature. 

Ivan Malmyha, šef Prestigio Consumer, je prokomentarisao: „Ovaj projekat se nastavlja na našu raniju saradnju sa kompanijom Clevetura. Prethodni proizvodi zasnovani na TouchOnKeys™ tehnologiji, kao što su Click&Touch i Click&Touch 2 multimedijalne tastature, osvojili su Red Dot nagrade za najbolji dizajn 2020. i 2021. Ovi proizvodi se već uspešno plasiraju na tržišta u Evropi i Japanu. Zadovoljni smo našom intenzivnom saradnjom i radujemo se nastavku iste u budućnosti.” 

Rad na novom laptopu postaje praktičniji jer zahvaljujući tehnologiji inteligentnog prepoznavanja pokreta, ugrađen tačped tastature automatski prebacuje između režima unosa teksta i dodira. U isto vreme, tasteri imaju makazasti mehanizam sa udobnim hodom od 1,2 mm, odnosno pritiskanje funkcioniše isto kao na običnoj tastaturi.

Pomoću dodirne table na tastaturi možete da pomerate kursor i objekte na ekranu, da listate stranice, da im menjate veličinu i da kontrolišete jačinu zvuka i osvetljenost ekrana. Podesivo pozadinsko osvetljenje tastera pomaže u prilagođavanju bilo kojim uslovima osvetljenja. 

Mike Krupenkov, CEO Clevetura, je izjavio: „Korišćenje TouchOnKeys™ laptopa je efektivnije od korišćenja tradicionalnog laptopa jer ne morate stalno da pomerate ruke na odvojen tačped. Manje ometajućih manipulacija znači veću efikasnost. Nema potrebe za prilagođavanjem i promenom navika - pokreti sa TouchOnKeys™ tehnologijom su isti kao na tačpedu. Siguran sam da će korisnik izuzetno ceniti prvi laptop na svetu bez zasebnog tačpeda koji više nije potreban.” 

O kompaniji Prestigio
Prestigio je međunarodni brend koji već 20 godina nudi širok spektar potrošačke elektronike za kuću, obrazovanje i posao. Kompanija prodaje proizvode u 30 zemalja sveta, sa više od 25 miliona prodatih uređaja tokom svoje istorije.
Proizvodi brenda uključuju pametne uređaje i dodatke, inovativna rešenja za poslovanje i obrazovanje. Prestigio je predstavio prvu interaktivnu tastaturu na svetu sa dodirnom podlogom(tačpedom) na tasterima, kao i pametne zvučnike, prenosive akustične sisteme, skrivene bežične punjače, eksterne baterije zasnovane na grafenu, i ovo je samo početak. Slogan kompanije za lansiranje novih proizvoda je „Umetnost visoke tehnologije“ (The art of hi-tech), jer se posebna pažnja posvećuje inovacijama, visokokvalitetnim premium materijalima i savremenoj tehnologiji. Brend Prestigio je u vlasništvu ASBISc Enterprises Plc., jednog od vodećih distributera IT proizvoda na tržištima EMEA. Ima proizvodne, programerske i tehničke pogone u Evropi, Kini i Belorusiji. Prestigio ima predstavništva u 15 zemalja u različitim regionima, uključujući ZND, Ukrajinu, Evropu, Bliski Istok i Afriku.

O kompaniji Clevetura
 Clevetura LLC je dizajnerski studio sa sedištem u Minsku, Belorusija i sa kancelarijom u Šenženu, Kina. Clevetura je osnovana 2017. Kompanija razvija tehnologiju nazvanu TouchOnKeys™. 
TouchOnKeys™ dodaje dodirni sloj tradicionalnoj tastaturi. Omogućava korisniku da kontroliše kursor, klikne, pomera, zumira i vrši druge pokrete direktno na površini tastature kao na tačpedu. Tasteri se dobro pritiskaju zbog pouzdane mehanike makaza. Konačno, korisnici ne trebaju pritiskati nijedan taster da bi se prebacivali između režima kucanja i dodira, to je automatski i nesmetano. Tako TouchOnKeys™ pretvara tastaturu u sve-u-jednom ulazni uređaj. TouchOnKeys™ je savršeno rešenje za laptop ili desktop računar, tablete, Mac, iPad, pametni TV. TouchOnKeys™ uklanja potrebu za tradicionalnim tačpedom. 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.