Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Najavljeni Intel Core procesori 12. generacije za IoT

Januar 12, 2022

INTEL

Najavljeni Intel Core procesori 12. generacije za IoT

Novi Intel Core procesori 12. generacije za IoT nude poboljšne performanse za segmente maloprodaje, proizvodnje, zdravstvo i digitalne sigurnosne usluge.

Na CES 2022, Intel je predstavio Intel® Core™ procesore 12. generacije (kodnih naziva Alder Lake S-serija i Alder Lake H-serija), prvu familiju procesora specijalno kreiranih za Edge radna opterećenja, koja će od sada posedovati hibridnu arhitekturu performansi i kombinaciju Performance i Efficient jezgara sa Intel® Thread Director-om. Dizajnirani da ubrzaju inovacije u IoT aplikacijama (IoT), novi procesori nude korisnicima povećan broj jezgara i napredne mogućnosti grafike/medija/ekrana i veštačke inteligencije, kao i širok spektar cena, performansi i snage.

Od bogatih vizuelnih iskustava do pokretanja mešovitih kritičnih radnih opterećenja na single edge platformi, Intel Core procesori 12. generacije osnažuju naše klijente da naprave najveći korak do sada ka stvaranju softverski definisanog edge sveta.” Džon Hili, potpredsednik Intel Internet of Things grupacije i generalni direktor Platform Management and Customer Enablement departmana.

Zašto je to važno: 

Kombinacijom nove Intel hibridne arhitekture performansi i Intel 7 procesne tehnologije, Intel Core porodica procesora 12. generacije pruža sledeće ključne karakteristike:

  • Visoke računarske performanse i fleksibilnost za veća IoT radna opterećenja.
  • Ubrzana veštačka inteligencija i mogućnosti dubokog učenja bez dodatnog hardvera.
  • Poboljšane integrisane grafičke procesorske jedinice za podršku 4K i 8K ekranima.
  • Sigurnost zasnovana na hardveru za odbranu ranjivih IoT uređaja od zlonamernih napada.
  • Snažan ekosistem i zajednice otvorenog koda za podršku - IoT korisnici su u mogućnosti da odaberu odgovarajući operativni sistem za sve svoje ciljne aplikacije.

O Alder Lake S-seriji:  

Intel Core procesori 12. generacije za IoT su do 1,36 puta brži kod performansi zasnovanih na jednom thread-u, i do 1,35 puta brži  kod performansi sa više thread-ova, do 1,94 puta brži kod grafičkih performansi i do 2,81 puta brži kod performansi GPU zaključivanja i klasifikacije slika u poređenju sa Intel® Core™ procesorima 10. generacije. Intel Core procesori 12. generacije za IoT sadrže Intel® UHD Graphics 770 sa Intel® Xe arhitekturom koja podržava virtuelizaciju i do četiri nezavisna ekrana. Podrška za PCIe 5.0/PCIe 4.0 i DDR5/DDR4 memoriju u kombinaciji sa bezbednosnim i upravljivim funkcijama i omogućavanjem AI pomaže u povećanju produktivnosti i podstiče buduće inovacije u IoT aplikacijama. IoT SKU-ovi sadrže do 16 jezgara i 24 niti pri TDP-u od 35V do 65V, mogućnosti u realnom vremenu, dugotrajnu dostupnost i dugoročnu softversku podršku. Ovi procesori pružaju prednosti u širokom spektru industrija.

  • Maloprodaja, banke, bolnice i obrazovne ustanove moći će da poboljšaju kovergenciju opterećenja, vrednost obrade podataka kod beskontaktnih POS uređaja i kioska, poboljšavajući interaktivnost kod  prikaza i korisničkog iskustva kupovine
  • Proizvodni sektor  će moći bolje da iskoristi industrijske računare, edge servere, napredne kontrolere, mašinsku senzornu i video obradu kao i virtualizovane kontrolne platforme.
  • Segment zdravstva će biti u mogućnosti da pruži kvalitetniji ultrazvučni prikaz, medicinksih kartona, zatim endoskopske prikaze i kod kliničkih uređaja koji se koriste tokom pretraga.
  • Segment digitalne sigurnosti će moći bolje da iskoristi rezultate od AI analitike, mrežnog video pretraživanja kao i kod upotrebe u video zidovima velikog formata.

O Alder Lake H-seriji: 

Procenjuje se da će 12. generacija Intel Core mobile procesora za IoT biti do 1.04 puta brža kod single-thread performansi, do 1.18 puta brža kod multithread performansi, i do 2.29 puta brža u grafičkim performansama u odnosu na 11. generaciju Intel® Core™ procesora. Ovi SKU modeli koriste do 14 jezgara i do 20 threadova pri 35W do 45W TDP-a. Intel je takođe najavio U-seriiju i P-seriju 12. generacije Intel Core procesora sa TDP opsegom potrošnje od 15W do 28W. Četiri video izlaza pružaju kompletan video prikaz sa bogatom i imerzivnom Intel® Iris® Xe grafikom, u kombinaciji sa mogučnošću AI za pretraživanje, analizu i mašinsku senzornu analitiku.Ovi procesori donose širok spektar prednosti u celoj industriji uključujući:
 

    • Maloprodaja, banke, domaćinstva i obrazovne ustanove moći će da poboljšaju video prikaz na svojim video zidovima sa četiri izlaza za video, kao i na interaktivnim tablama i kioscima koji će imati sopstvenu AI analitiku.
    • Industrijska proizvodnja će imati bolji uvid u vizualizaciju mašinske senzorne analitike, a takođe će moći i samostalno da analizira proizvode tokom procesa proizvodnje.
    • Zdravstvo će dobiti poboljšani prikaz slike iz uređaja poput ultrazvuka, pri čemu će imati AI analitiku koja će pomagati pri postavljanju dijagnoze, kod telemedicine i robotike.
    • Sektor obezbeđenja i digitalne sigurnosti moći će da koriste mašinski tip nadzora, mrežne video snimače sa AI tehnologijom koja će nadzirati pametne zgrade, fabrike i gradove.

 

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.