Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

April 19, 2022
Pored standardnih bodova, možete zaraditi i dodatne bodove kroz ekskluzivne ...
April 14, 2022
Tehnički minut: Intel Arc grafike donose novu mikroarhitekturu, revolucionarni ...
Mart 04, 2022
Intel po prvi put predstavlja desktop procesore sa soketom implementirane u NUC ...
Januar 24, 2022
Ova moćna Intel promocija vam garantuje i performanse i bodove. Pored ...
Januar 20, 2022
Impresivne performanse u igrama na 1080p i povećana brzina kadrova sa AMD ...
Decembar 10, 2021
Tehnički minut: Porodica 12. generacije će uključivati 60 procesora i više od ...
Novembar 22, 2021
Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® ...
Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Skalabilna Intel Xeon platforma napravljena za najosetljivija radna opterećenja

Novembar 04, 2020

Intel, Server, XEON

Skalabilna Intel Xeon platforma napravljena za najosetljivija radna opterećenja

Intel uvodi nove bezbednosne tehnologije koje će pomoći da se obezbede osetljiva radna opterećenja i pružiće nove prilike za oslobađanje moći podataka u njihovoj predstojećoj Intel® Xeon® skalabilnoj platformi 3. generacije, kodnog imena „Ice Lake“.

Intel je predstavio paket novih bezbednosnih funkcija za predstojeću treću generaciju Intel® Xeon® skalabilne platforme, kodnog naziva „Ice Lake“. Intel udvostručuje svoj Security First Pledge, donoseći svoj pionirski i dokazani Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) na pun spektar platformi Ice Lake, zajedno sa novim opcijama koje uključuju Intel® Total Memory Encryption (Intel® TME) , Intel® Platform Firmware Resilience (Intel® PFR) i nove kriptografske akceleratore za jačanje platforme i poboljšanje celokupne poverljivosti i integriteta podataka.

Podaci su kritična imovina, kako u smislu poslovne vrednosti koju mogu obezbediti, tako i u pogledu ličnih podataka koji moraju biti zaštićeni, pa je sajbersigurnost najvažnija briga. Sigurnosne karakteristike u Ice Lake-u omogućavaju Intelovim kupcima da razviju rešenja koja pomažu u unapređenju njihove sigurnosne održivosti i smanjuju rizike  povezane sa privatnošću i poštovanjem propisa, poput regulisanih podataka u finansijskim uslugama i zdravstvu.

„Zaštita podataka ključna je za izvlačenje vrednosti iz istih, a sa mogućnostima predstojeće 3. generacije Xeon Scalable platforme pomoći ćemo našim kupcima u rešavanju njihovih najtežih izazova sa ​​podacima, istovremeno poboljšavajući poverljivost i integritet podataka. To proširuje našu dugu istoriju partnerstva kroz ekosistem kako bi se podstakle inovacije u oblasti bezbednosti“, rekla je Lisa Spelman, potpredsednica korporacije Intel u Data Platform grupi i generalni direktor  Xeon and Memory grupe.

Zaštita podataka u Compute Stack-u

Tehnologije poput šifriranja diska i mrežnog prometa štite podatke dok se čuvaju i tokom prenosa, ali podaci mogu biti osetljivi na presretanje i neovlašćeno mešanje dok se koriste u memoriji. „Poverljivo računarstvo“ je kategorija upotrebe koja se brzo razvija i koja štiti podatke dok se koriste u pouzdanom izvršnom okruženju (TEE). Intel SGX je najistraženiji, najnoviji i najtestiraniji TEE za poverljivo računarstvo podatkovnih centara, sa najmanjom površinom napada unutar sistema. Omogućava izolaciju aplikacija u delovima privatne memorije zvanim enklave, kako bi zaštitio do 1 terabajt koda i podataka dok su u upotrebi.

"Microsoft Azure je bio prvi veliki javni oblak (cloud) koji je ponudio poverljivo računarstvo, a kupci iz različitih grana industrije, uključujući finansije, zdravstvo i vladu, danas koriste poverljivo računarstvo na Azure-u", rekao je Mark Russinovich, direktor informacionih tehnologija kompanije Microsoft Azure. “Azure ima opcije poverljivog računarstva za virtuelne mašine, kontejnere, mašinsko učenje i još mnogo toga. Mi verujemo da će sledeća generacija Intel Xeon procesora sa Intel SGX-om, koji sadrži potpunu enkripciju memorije i kriptografsko ubrzanje, pomoći našim kupcima da otključaju još poverljivije računarske scenarije.“

  • Šifriranje pune memorije: Da bi bolje zaštitili celu memoriju platforme, Ice Lake uvodi novu opciju nazvanu Intel Total Memory Encryption (Intel TME). Intel TME pomaže da se osigura da je sva memorija kojoj se pristupa s Intel® CPU-a šifrirana, uključujući akreditive kupaca, ključeve za enkripciju i ostale IP ili lične podatke. Intel je razvio ovu opciju kako bi obezbedili veću zaštitu sistemskoj memoriji od hardverskih napada, poput uklanjanja i čitanja dualnog linijskog memorijskog modula (DIMM) nakon prskanja tekućim azotom ili instaliranja namenskog hardvera za napad. Upotrebom AES XTS standarda za enkripciju prostora za skladištenje Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) se generiše ključ za enkripciju pomoću generatora slučajnih brojeva u procesoru bez izlaganja softveru. To omogućava neizmenjen rad postojećeg softvera uz bolju zaštitu memorije.
  • Kriptografsko ubrzavanje: Jedan od Intelovih dizajnerskih ciljeva je da se eliminiše ili smanji učinak povećane sigurnosti na performanse, tako da kupci ne moraju birati između bolje zaštite i prihvatljivih performansi. Ice Lake uvodi nekoliko novih uputstava koji se koriste u celoj industriji, zajedno s algoritamskim i softverskim inovacijama, kako bi pružili revolucionarne kriptografske performanse. Postoje dve osnovne inovacije. Prva je tehnika spajanja operacija dva algoritma koji se obično izvode u kombinaciji, ali uzastopno, omogućavajući im da se istovremeno izvrše. Druga je metoda za paralelnu obradu više nezavisnih međuspremnika podataka.
  • Rastuća otpornost: Sofisticirani protivnici mogu pokušati da ugroze ili onemoguće firmware platforme da presretne  podatke ili sruši server. Ice Lake uvodi Intel® Platform Firmware Resilience (Intel PFR) na platformu Intel Xeon Scalable radi zaštite od napada platforme firmwareom, osmišljen kako bi ih otkrio i ispravio pre nego što budu mogli da ugroze ili onemoguće uređaj. Intel PFR koristi Intel FPGA kao koren platforme za proveru valjanosti komponenti firmware-a koje su ključne za pokretanje pre izvršenja bilo kog koda firmware-a. Zaštićene komponente firmware-a mogu uključivati ​​BIOS Flash, BMC Flash, SPI deskriptor, Intel® Management Engine i firmware za napajanje.

Pouzdane platforme za očuvanje privatnosti u predstojećim Xeon skalabilnim procesorima 3. generacije pomoći će sa pokretanjem još veće inovativne usluge, modela korišćenja i rešenja za organizacije koje žele aktivirati punu vrednost svojih podataka.

Kako biste saznali više o načinu na koji Intel SGX može da pomogne u zaštiti osetljivih radnih opterećenja i podataka, posetite: www.intel.com/sgx i www.confidentialcomputing.io.

Kontaktirajte ASBIS komercijalistu za više informacija o Intel Xeon skalabilnoj platformi.

O Intel-u

Intel (NASDAQ: INTC) je lider u industriji koji stvara tehnologiju koja menja svet i koja omogućuje globalni napredak i obogaćuje živote. Inspirisani Moore-ovim zakonom, mi neprestano radimo na unapređivanju dizajna i proizvodnje poluprovodnika kako bismo pomogli našim kupcima da se pozabave njihovim najvećim izazovima. Ugrađivanjem inteligencije u oblak, mrežu, granično računarstvo i svaku vrstu računarskog uređaja, mi oslobađamo potencijal podataka za transformisanje poslovanja i društva na bolje. Više informacije o Intelovim inovacijama možete naći na newsroom.intel.com i intel.com.

©  Intel Corporation. Intel, Intel logo i druge Intelove oznake su zaštitni znakovi Intel korporacije ili njenih podružnica. Druga imena i brendovi se mogu smatrati vlasništvom drugih.

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.