Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Avgust 12, 2021
Uživajte u performansama - ali i bodovima - uz ovu sjajnu promociju. Pored ...
Avgust 06, 2021
AMD
Sa ugrađenom AMD Radeon™ grafičkom karticom, desktop procesori Ryzen™ 5000 G ...
Jun 24, 2021
Imajte poverenja u ovu malu i moćnu mašinu. Zasnovan na AMD „Zen 2“ arhitekturi ...
Jun 14, 2021
Intel je oduvek bio IDM. 2021. godine, kompanija proširuje svoje planove i ...
Jun 10, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer sa dodatom vrednošću i dobavljač ...
Jun 07, 2021
Bilo da igrate najnovije igre, dizajnirate sledeći neboder ili obrađujete ...
Maj 24, 2021
Garantni uslovi za SSD memorijske uređaje u sistemima za "rudarenje" ...
Intel predstavlja prvi u industriji zajednički pakovan optički Ethernet switch

Mart 31, 2020

Intel, Networking

Intel predstavlja prvi u industriji zajednički pakovan optički Ethernet switch

Intel korporacija je u martu 2020. godine najavila da su uspešno integrisali njihov silicijumski fotonski motor od 1.6 Tbps sa njihovim programabilnim Ethernet switch-em od 12.8 Tbps. Ovaj zajednički pakovan prekidač optimizovan za hibridne podatkovne centre spaja osnovne tehnološke blokove iz Intela i njihove kompanije Barefoot Networks Division.

Intel je najavio da su uspešno integrisali njihov silicijumski fotonski motor od 1.6 Tbps sa njihovim programabilnim Ethernet switch-em od 12.8 Tbps. Ovo zajednički pakovano rešenje spaja osnovne tehnološke blokove iz Intela i njihove kompanije Barefoot Networks Division radi postizanja integrisane optike na Ethernet switch-u.

„Naša demonstracija zajednički upakovane optike je prvi korak ka pretvaranju optičkog I/O sa silicijumskom fotonikom u stvarnost. Delimo verovanje industrije da zajednički pakovana optika nudi prednosti u pogledu snage i gustine za prekidače od 25 Tbps i više, i konačno je neophodna i omogućava tehnologiju koja će dovesti do skalabilnosti protoka u budućim mrežama. Trenutak predstavljanja ovoga pokazuje da je tehnologija spremna da podrži zahteve naših korisnika.“

Hong Hou, potpredsednik korporacije Intel i generalni direktor Divizije za proizvode silicijumske fotonike (Silicon Photonics Products Division)

Zajednički pakovan switch je optimizovan za hibridne podatkovne centre, gde je potražnja za ekonomičnim međupovezivanjem i protokom bezgranična. Intel trenutno korisnicima predstavlja ovu tehnologiju.

Današnji switch-evi podatkovnih centara zavise od utične optike instalirane na prednjoj ploči sklopke koja je povezana na serijalizator/deserijalizator (SerDes) portove prekidača koji koriste električni trag. Ali kako raste protok kod prekidača podatkovnih centara, povezivanje SerDes-a na utičnu optiku elektronskim putem će biti sve složenije i zahtevaće više snage. Sa zajednički pakovanom optikom, optički port se postavlja blizu prekidača u okviru istog paketa, time smanjujući snagu i omogućavajući nastavljanje skalabilnosti protoka u prekidaču.

Ova demonstracija spaja najbolju Barefoot Networks tehnologiju programabilnih Ethernet switch-eva i Intelovu tehnologiju silicijumske fotonike. Integrisan prekidač u ovoj demonstraciji koristi P4-programabilni Barefoot Tofino™ 2 prekidač ASIC zajedni upakovan sa silicijumskim fotonskim motorima od 1.6 Tbps iz Inteove Silicon Photonics Product divizije.

Više podataka o Ethernet prekidaču iz Barefoot Networks

Barefoot Tofino 2 je P4-programabilni Ethernet switch koji donosi propusnost do 12.8 Tbps i baziran je na Protokolu arhitekture nezavisnog switch-a (Protocol Independent Switch Architecture (PISA)) kompanije. PISA je programiran pomoću programskog jezika otvorenog koda P4 za nivoe podataka. Sa P4 nivoom podataka, sposobnost prosleđivanja Tofino prekidača se preko softvera može prilagoditi novim potrebama na mreži ili novim protokolima koje podržava P4. Performanse i programabilnost Tofino 2 su programirane da ispunjavaju potrebe hibridnih podatkovnih centara i oblaka i mreža provajdera usluga.

Za zajednički pakovanu optiku, Barefoot Tofino 2 prekidač šalje i multi-die paket koji olakšava zajedničko pakovanje optičkog motora i ažuriranje SerDes-a da bi dobili manju snagu ili veću propusnost.

Kako switch menja skalu da bi ispunio zahteve za potražnjom neograničenog protoka u podatkovnim centrima u oblaku, potreba za snagom – i ekonomičnim međupovezivanjem, je kritična“, rekao je Ed Doe, potpredsednik i generalni direktor Barefoot Division. „Programirali smo Tofino 2 seriju switch-eva pomoću vodeće multi-die tehnologije koja omogućava fleksibilnost interfejsa, olakšavajući nam integraciju i kreiranje skalabilnih zajednički pakovanih rešenja sa našim silicijumskim fotonskim proizvodima. Ovo nas je osnažilo da donesemo prvo u industriji rešenje koje će dovesti do napretka budućnost infrastrukture i arhitekture podatkovnih centara.“

Više informacija o silicijumskom fotonskom motoru

Silicijumska fotonska međupovezana platforma donosi fotonske motore od 1.6 Tbps realizovane kao portovi od 400GBase-DR4 interfejsa, programirani i proizvedeni na Intelovoj silicijumskog fotonskoj platformi. Motori su modularni niz primopredajnika izgrađenih oko integrisanih silicijumskih fotonskih čipova sa laserima i brzinim modulatorima i detektorima, koji predstavljaju evoluciju silicijumske fotonske platforme koja je isporučila više od 3 miliona jedinica 100G priključnih primopredajnika i napaja priključne module 200G i 400G povećavajući obim ove godine. Ističući modularnost i fleksibilnost zajedno razvrstane platforme preklopnica koju je razvio Intel, integrisani paket preklopnica sadrži kombinaciju zajedno pakovanih optičkih portova i bakarnih portova koji podržavaju kaveze prednjih ploča za optičke module ili bakarne kablove.

Šta je Barefoot Networks

Intel je kupio Barefoot Networks 2019. godine kako bi ubrzali njihovu isporuku Ethernet staklenog tkanja. Barefoot Networks je budući lider u oblasti silicijumskog i softverskog Ethernet switch-a za upotrebu u podatkovnom centru, koji je specijalizovan za programabilnost i fleksibilnost neophodnu da se ispune performanse i stalno promenljive potrebe hibridnog oblaka. Barefoot omogućava vlasnicima mreža i njihovim infrastrukturnim partnerima da programiraju, optimizuju i predstavljaju inovacije u skladu sa njihovim specifičnim zahtevima i da steknu konkurentnu prednost. Kombinujući programski jezik P4 sa brzim programabilnim prekidačima, Barefoot je stvorio i ekosistem za kompajlere, alate i P4 programe kako bi P4 bio dostupan svima.

Kontaktirajte nas za više informacija o Intel Networking proizvodima. 

>>Izvor

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.