Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

April 19, 2022
Pored standardnih bodova, možete zaraditi i dodatne bodove kroz ekskluzivne ...
April 14, 2022
Tehnički minut: Intel Arc grafike donose novu mikroarhitekturu, revolucionarni ...
Mart 04, 2022
Intel po prvi put predstavlja desktop procesore sa soketom implementirane u NUC ...
Januar 24, 2022
Ova moćna Intel promocija vam garantuje i performanse i bodove. Pored ...
Januar 20, 2022
Impresivne performanse u igrama na 1080p i povećana brzina kadrova sa AMD ...
Decembar 10, 2021
Tehnički minut: Porodica 12. generacije će uključivati 60 procesora i više od ...
Novembar 22, 2021
Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® ...
Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Intel donosi inovaciju u život sa inovativnom tehnologijom koja obuhvata Cloud, Network, Edge i PC

Januar 29, 2020

INTEL, AI, NETWORK, XEON

Intel donosi inovaciju u život sa inovativnom tehnologijom koja obuhvata Cloud, Network, Edge i PC

Proboji u domenu veštačke inteligencije (AI) koji utiru put za samovozeće automobile. Nova era inovacija u mobilnom računarstvu. Budućnost intenzivnog sporta i zabave. Intel je demonstrirao sve ovo ali i još više na CES 2020 događaju, pokazujući kako kompanija unosi inteligenciju u oblak, mreže, granično računarstvo (edge) i računare, i stvara pozitivan uticaj na ljude, poslovanje i društvo.

Mobilno računarstvo koje pokreće inteligencija

Mobilno računarstvo je bila oblast u fokusu kada je Intel objavio saopštenja obuhvatajući nove proizvode, partnerstva i uzbudljive inovacije na nivou platforme koji će transformisati način na koji se ljudi fokusiraju, stvaraju i na koji se angažuju. Izvršni potpredsednik Intela Gregory Bryant je najavio sledeće:

Prvi pogled na i demonstracija najnovijih Intel® Core™ mobilnih procesora, sa kodnim nazivom „Tiger Lake“: Tiger Lake je dizajniran da oživi Intelovu hrabru viziju za mobilno računarstvo pod vođstvom ljudi, sa revolucionarnim napretkom u svakom vektoru i iskustvom koje je značajno. Uz optimizacije koje obuhvataju procesore, akceleratore AI i grafike integrisane na diskretnom nivou, a zasnovane na arhitekturi nove Intel Xe grafičke karte, Tiger Lake donosi dvocifreni porast performansi1, velika poboljšanja AI performansi, ogroman napredak grafičkih performansi i do 4 puta veću propusnost USB-a 3 s novim integrisanim Thunderboltom 4. Očekuje se da prvi Tiger Lake sistemi izgrađeni na Intelovom 10nm+ procesu budu isporučeni ove godine.

Predpremijera prvog Xe GPU-a: Potpredsednica Intelovog Odeljenja za arhitekturu grafike i softver Lisa Pearce pružila je uvid u napredak Intelove nove grafičke kartice zasnovane na Xe arhitekturi, koja će osigurati veliko poboljšanje performansi Tiger Lake-a, a organizovala je i pregled Intelovog prvog Xe GPU-a, kôdnog naziva „DG1“.

Značajna ažuriranja Intelovog programa inovacija „Projekat Athena“, uključujući prve Chromebook računare potvrđene za Projekat Athena: Dizajni potvrđeni u Projektu Athena su usklađeni, testirani i provereni kako bi pružili fantastične inovacije na nivou sistema i koristi koje obuhvataju trajanje baterije, doslednu reakciju, trenutnu budnost, kompatibilnost aplikacija i još mnogo toga. Intel je do sada potvrdio 25 dizajna u Projektu Athena, a Bryant je najavio prošireno partnerstvo s Google-om, što je već rezultovalo sa prva dva Chromebook računara potvrđena za projekat Athena: ASUS Chromebook Flip (C436) i Samsung Galaxy Chromebook. Intel očekuje da će ove godine potvrditi više od 50 dizajna u Windows i Chrome sistemima, te da će isporučiti ciljne specifikacije za računare sa dva ekrana.

Inovacije u pogledu oblika, uključujući duple ekrane i revolucionarni sklopivi dizajn: Izuzetnim naporima zajedničkoga inženjeringa sa OEM partnerima, Intel pomaže u isporuci uređaja koji definišu kategoriju na osnovu Intel Core procesora. To uključuje nove duple ekrane i sklopive dizajne poput Lenovo Thinkpad X1 Fold, koji koristi Intel Core procesor sa Intel Hybrid tehnologijom (kôdnog naziva „Lakefield“), za koje se očekuje da će biti isporučeni sredinom godine, te Dell Concept Duet. Bryant je takođe predstavio Intelov najnoviji konceptni uređaj, sklopivi OLED ekran kôdnog naziva “Horseshoe Band“. Zasnovan na Intelovim dolazećim mobilnim Tiger Lake procesorima, dizajn je slične veličine kao 12-inčni laptop sa sklopivim ekranom osetljivim na dodir koji se može otvoriti na više od 17 inča.

 

Transformacija poslovanja na osnovu inteligencije

Podatkovni centar je sila koja donosi inteligenciju kompanijama širom sveta, a Intel Xeon skalabilni procesori i dalje su temelj podatkovnog centra. Izvršni potpredsednik Intela Navin Shenoy najavio je dolazak 3. generacije Intel Xeon skalabilnih procesora u prvoj polovini 2020. godine, koji će uključivati nova Intel® DL Boost proširenja za ugrađeno ubrzanje obuke za AI-a, pružajući do 60% povećanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju porodice.

1Na osnovu Intelovih testiranja i konfiguracija.

Prognoze

Izjave u ovom dokumentu koje se odnose na buduće planove i očekivanja, uključujući one u vezi sa Intelovim budućim proizvodima i očekivanom raspoloživosti i koristima od tih proizvoda, su izjave koje se odnose na budućnost i uključuju brojne rizike i neizvesnosti. Reči kao što su „predviđa“, „očekuje“, „namerava“, „ima za cilj“, „planira“, „veruje“, „traži“, „ocenjuje“, „nastavlja“, „može“, „će“, „bi“, „bi trebalo“, „bi moglo“ i varijacije tih reči i slični izrazi namenjeni su identifikovanju tih izjava koje se odnose na budućnost. Izjave koje se odnose na ili se zasnivaju na procenama, prognozama, projekcijama, neizvesnim događajima ili pretpostavkama, uključujući izjave koje se odnose na ukupno adresirano tržište (TAM) ili tržišne mogućnosti i očekivane trendove u našim kompanijama ili na tržištima koji su relevantni za njih, takođe identifikuju i izjave koje se odnose na budućnost. Takve izjave se zasnivaju na trenutnim očekivanjima kompanije i uključuju mnogo rizika i nesigurnosti koji bi mogli učiniti da se stvarni rezultati značajno razlikuju od onih izraženih ili podrazumevanih u ovim izjavama o budućnosti. Važni faktori koji bi mogli učiniti da se stvarni rezultati značajno razlikuju od očekivanja kompanije predstavljeni su u objavi o Intelovoj zaradi od 25. oktobra 2018., koja je uključena kao prilog Intelovom obrascu 8-K, dostavljenom SEC-u na taj datum. Dodatne informacije o ovim i ostalim faktorima koji mogu uticati na rezultate kompanije Intel uključeni su u Intelove podneske SEC-u, uključujući i najnovije izveštaje kompanije na Obrascima 10-K i 10-Q. Kopije Intelovog Obrasca 10-K, 10-Q i 8-K izveštaja mogu se dobiti ako posetite našu internet stranicu za Odnose sa investitorima na www.intc.com ili SEC-ovu internet stranicu na www.sec.gov .

Softver i radna opterećenja koja se koriste u testovima performansi mogu biti optimizovani za performanse samo u Intel mikroprocesorima.

 

Rezultati testova performansi, kao što su SYSmark i MobileMark, mere se pomoću specifičnih kompjuterskih sistema, komponenti, softvera, operacija i funkcija. Bilo kakve promene u ovim faktorima mogu uticati na rezultate merenja. Morate proveriti druge informacije i testove performansi da biste doneli odluku o kupovini, uključujući informacije o učinku datog proizvoda kada se kombinuje sa drugim proizvodima. Više informacija o performansama i rezultatima testa dostupno je na http://www.intel.com/benchmarks.

Kontaktirajte nas da dobijete više informacija o Intel proizvodima. 

 

 

 

 

 

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.