Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Avgust 12, 2021
Uživajte u performansama - ali i bodovima - uz ovu sjajnu promociju. Pored ...
Avgust 06, 2021
AMD
Sa ugrađenom AMD Radeon™ grafičkom karticom, desktop procesori Ryzen™ 5000 G ...
Jun 24, 2021
Imajte poverenja u ovu malu i moćnu mašinu. Zasnovan na AMD „Zen 2“ arhitekturi ...
Jun 14, 2021
Intel je oduvek bio IDM. 2021. godine, kompanija proširuje svoje planove i ...
Jun 10, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer sa dodatom vrednošću i dobavljač ...
Jun 07, 2021
Bilo da igrate najnovije igre, dizajnirate sledeći neboder ili obrađujete ...
Maj 24, 2021
Garantni uslovi za SSD memorijske uređaje u sistemima za "rudarenje" ...
Intel najavljuje svoju novu generaciju memorija i uređaja za skladištenje podataka

Decembar 24, 2020

Intel, SSD, CPU, OPTANE

Intel najavljuje svoju novu generaciju memorija i uređaja za skladištenje podataka

Intel je najavio šest novih proizvoda u domenu memorija i uređaja za skladištenje podataka kako bi kupcima pomogao da se izbore sa izazovima digitalne transformacije. U skladu sa planiranim inovacijama, Intel je najavio i dva nova dodatka svojoj Intel® Optane™ SSD seriji: Intel® Optane™ SSD P5800X, najbrži data centar SSD na svetu i Intel® Optane™ klijent memoriju H20, koju karakterišu performanse i suštinska produktivnost u igrama i stvaranju sadržaja.

Na Intel događaju - Memory and Storage 2020, kompanija je istakla šest novih proizvoda u domenu memorija i uređaja za skladištenje kako bi pomogla kupcima da se izbore sa izazovima digitalne transformacije. Intel je najavio šest novih proizvoda u domenu memorija i uređaja za skladištenje podataka kako bi kupcima pomogao da se izbore sa izazovima digitalne transformacije. U skladu sa planiranim inovacijama, Intel je najavio i dva nova dodatka svojoj Intel® Optane™ SSD seriji: Intel® Optane™ SSD P5800X, najbrži data centar SSD na svetu i Intel® Optane™ klijent memoriju H20, koju karakterišu performanse i suštinska produktivnost u igrama i stvaranju sadržaja. Optane pomaže u zadovoljavanju potreba savremenog računarstva približavanjem memorije CPU-u. Kompanija je takođe otkrila svoju nameru da isporuči svoju treću generaciju Intel® Optane™ perzistentne memorije (kodnog naziva „Crow Pass“) za klijente u oblaku i preduzeća.


Intel je takođe najavio tri nova NAND SSD-a sa 144-slojnom ćelijskom memorijom: Intel SSD 670p, kompanijin next-gen144-layer četvorostepeni (QLC) 3D NAND SSD za mejnstrim računarstvo; Intel SSD D7-P5510, prvi na svetu 144-slojni NAND dizajn sa triple-level-cell; i Intel SSD D5-P5316, SSD veće gustine i veće izdržljivosti izgrađen na osnovu 144-slojnog QLC NAND-a u industriji.

Zašto je bitna Intel Optane tehnologija

Današnjim najavama Intel Optane tehnologije, Intel nastavlja da uspostavlja novi nivo u piramidi memorije i skladišta podataka za data centar primenu, koji kombinuje atribute i DRAM-a i NAND-a. Intel Optane SSD diskovi ublažavaju uska grla u isporuci podataka i ubrzavaju aplikacije brzim keširanjem i brzim skladištenjem radi povećanja skale po serveru i smanjenja transakcionih troškova za radna opterećenja osetljiva na kašnjenje.


Intel Optane perzistentna memorija je Intel vizija rešenja u domenu memorija i uređaja za skladištenje koja nudi postojanost, kapacitet, pristupačnost, malu latenciju i brzinu sličnu memoriji. Uz perzistentnu memoriju Intel Optane, Intel je prekomponovao hijerarhiju memorije i skladištenja, omogućavajući joj da se koristi kao poseban nivo kapaciteta i performansi. Ovim pristupom moguće je stvoriti dvostepenu memorijsku arhitekturu gde je DRAM nivo performansi, a perzistentna memorija nivo kapaciteta. U slučaju skladištenja, Optane perzistentna memorija se koristi kao nivo performansi na nivou NAND kapaciteta.

Perzistentna memorija Intel Optane priključena je na CPU preko magistrale sa dvostrukom brzinom prenosa podataka, omogućavajući direktan pristup učitavanju i skladištenju sa brzinom DRAM-a; kombinuje najbolje elemente i memorije i skladištenja.


Intel će dalje ojačati i proširiti svoj jedinstveni portfolio memorije i skladištenja sa svojom trećom generacijom perzistentne memorije Intel Optane, kodnog imena „Crow Pass“ i budućim Intel® Xeon® skalabilnim procesorima (kodnog imena „Sapphire Rapids“)


Najavljena tri nova NAND SSD-a predstavljaju nove prekretnice u uspostavljanju TLC i QLC kao glavne tehnologije za diskove velikog kapaciteta. Intel® 3D NAND SSD 670p je next-gen144-layer četvorostepeni (QLC) 3D NAND SSD za mejnstrim računarstvo; Intel SSD D7-P5510, prvi na svetu 144-slojni NAND dizajn sa triple-level-cell; i Intel SSD D5-P5316, SSD veće gustine i veće izdržljivosti izgrađen na osnovu 144-slojnog QLC NAND-a u industriji.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.