Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

April 19, 2022
Pored standardnih bodova, možete zaraditi i dodatne bodove kroz ekskluzivne ...
April 14, 2022
Tehnički minut: Intel Arc grafike donose novu mikroarhitekturu, revolucionarni ...
Mart 04, 2022
Intel po prvi put predstavlja desktop procesore sa soketom implementirane u NUC ...
Januar 24, 2022
Ova moćna Intel promocija vam garantuje i performanse i bodove. Pored ...
Januar 20, 2022
Impresivne performanse u igrama na 1080p i povećana brzina kadrova sa AMD ...
Decembar 10, 2021
Tehnički minut: Porodica 12. generacije će uključivati 60 procesora i više od ...
Novembar 22, 2021
Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® ...
Oktobar 28, 2021
Porodica Intel Core procesora 12. generacije podrazumeva 60 modela i više od ...
Oktobar 13, 2021
AMD Smart Access Memory pruža neverovatne 1080p gejming performanse ukoliko ...
Oktobar 05, 2021
Pridružite se generalnom direktoru Pat Gelsingeru i drugim čelnicima kompanije ...
Intel ubrzava datacentričnu tehnologiju kroz inovacije u memoriji i skladištenju

Septembar 30, 2019

Intel, Memory

Intel ubrzava datacentričnu tehnologiju kroz inovacije u memoriji i skladištenju

Na događaju koji je okupio globalne influensere u Seulu u Južnoj Koreji, Intel je predstavio seriju novih prekretnica u tehnologiji i posebno su stavili akcenat su njihovo tekuće ulaganje i posvećenost naprednoj memoriji i skladištenju u eri datacentričnog računarstva.

KUPI ONLINE

Svi Intel® Optane™ proizvodi


Ovo uključuje pružanje jedinstvene tehnologije Intel® Optane™ korisnicima, kao i Intel® 3D NAND rešenja za aplikacije za oblak, veštačku inteligenciju i mrežno granično računarstvo.
 

„Svet sve brže generiše podatke, a kompanije imaju sve više poteškoća u nalaženju načina da ih efikasno obrađuju. Ubiranje vrednosti od svih ovih podataka će biti od suštinskog značaja u razdvajanju pobednika od gubitnika. Biće potrebne vrhunske inovacije u hijerarhiji memorije i skladištenja, a to je ono što mi radimo u Intelu.“ – Rob Crooke, viši potpredsednik Intela i generalni direktor za Grupu za nevolatilna memorijska rešenja.

Šta je Intel najavio: Među prekretnicama o kojima se govorilo na događaju su Intelovi planovi da upravlja novom linijom za razvoj tehnologije Optane u njihovim postrojenjima u Rio Rancho, Novi Meksiko; najava druge generacije Intel Optane DC trajne memorije, kôdnog imena „Barlow Pass“, čije plasiranje na tržište je zakazano u 2020. sa Intelovim skalabilnim procesorom Intel® Xeon® sledeće generacije; i Intelova prva u industriji demonstracija QLC (Quad Level Cell) NAND-a sa 144 sloja za SSD-ove (drajvovi čvrstog stanja) podatkovnih centara, koja se isto očekuje u 2020.
 

Zašto je to važno: Ogromne količine podataka koje mašine generišu obično zahtevaju analizu u realnom vremenu kako bi ti podaci imali vrednost. Ova potreba je otkrila nedostatke u hijerarhiji memorije: DRAM nije dovoljno velik, a SSD diskovi nisu dovoljno brzi. Jaz se javlja tamo gde Intel Optane DC trajna memorija svetli. A ako su potrebni još veći skupovi podataka, tehnologija Intel Optane povezana putem interfejsa za skladištenje popunjava jaz. Pored toga, hard diskovi sve više nisu dovoljno brzi za računanje usmereno na podatke - tu stupa na scenu kombinacija Intel Optane tehnologije i QLC NAND-a. Sve u svemu, Intel Optane je jedinstvena kombinacija materijala, strukture i performansi sa kojima se ostale aktuelne tehnologije memorije i skladištenja ne mogu nositi.

Kako kupci koriste Intel memoriju i skladištenje: Mnogi kupci koriste Intelova rešenja za memoriju i skladištenje podataka, uključujući i Microsoft, koji unosi značajne promene u svoj operativni sistem za klijente kako bi podržao mnoštvo novih mogućnosti i funkcija koje trajna memorija Intel Optane pruža, poput brzog pokretanja i učitavanja igara. Intel je takođe pokazao svoj SSD sa jednim portom Intel Optane tehnologije za ključne klijente, a očekuje se da proizvodi budu dostupni 2020. godine.

Kontaktirajte nas u vezi Intel® Optane™ proizvoda

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.