Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

GIGABYTE proširuje portfolio servera za Ampere® Altra® Max procesor

Novembar 22, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE proširuje portfolio servera za Ampere® Altra® Max procesor

Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® Altra® Max procesoru za HPC i HCI

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je na OCP Summit-u podršku za Ampere® Altra® Max procesor i predstavio novi GIGABYTE server visoke gustine, H262-P60, koji oličava performanse i skalabilnost za HPC klastere i HCI. Ampere® Altra® procesor je takođe pokazao visoku energetsku efikasnost u aplikacijama u oblaku i “Edge” aplikacijama, dok dobija na zamahu jer koristi Arm arhitekturu kako bi x86 mogao da radi za svoj novac.

Ampere® Altra® Max procesor

Konkurentnost Ampere Altra procesora i ARMv8 64-bitne arhitekture postala je još očiglednija jer procesor Ampere Altra Max održava isti TDP od 250 W kao Ampere Altra i kompatibilan je sa pin-to-pin, ali je u stanju da doda 60% više jezgara - do 128 jezgara. Za umrežavanje, skladištenje ili akceleratore, jedan “socket” podržava 128 PCIe traka, dok konfiguracija sa dva “socket”-a za Altra Max podržava 192 PCIe trake. H262-P60 će se isporučivati sa ažuriranom podrškom za Altra Max.

 

H262-P60: Arm server visoke gustine

GIGABYTE podržava i razvija servere za Ampere Altra procesore počevši od prvog talasa servera koji su objavljeni ranije ove godine na Computex-u. I ovaj drugi talas servera će ponuditi više opcija sa dual “socket”*-om, i počinje sa H262-P60 koji ima četiri čvora i podržava ukupno 8 procesora u 2U šasiji. Novi server H-serije takođe ima 8 DIMM modula po “socket”-u za 8-kanalni memorijski režim i podržava najnoviji DDR4-3200. Za svaki čvor tu su 6 x SATA skladišnih uređaja, 1 x M.2 slot, 2 x slot od pola dužine i pola visine, 1 x OCP 3.0 slot, dva 1GbE LAN porta i namenski port za upravljanje. Postoji i CMC modul za agregaciju informacije iz svakog BMC-a o svakom od čvorova, za upravljanje na nivou šasije i praćenje više čvorova. Pošto svaki čvor ima BMC, ASPEED AST2600, ovo omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu za server ili grupu servera.

Daljinsko upravljanje i upravljanje sa više servera istovremeno

Kao deo GIGABYTE-ove vrednosne ponude, GIGABYTE obezbeđuje GIGABYTE Management Console (GMC) za upravljanje BMC serverom preko platforme zasnovane na veb pretraživaču. Dodatno, GIGABYTE Server Management (GSM) softver je dostupan za preuzimanje na stranicama proizvoda. Ovaj softver može nadgledati i upravljati sa više servera istovremeno bez dodatne naknade za licencu. GMC i GSM nude veliku vrednost uz smanjenje TCO-a i troškova održavanja.Mogućnost nadgledanja i izveštavanja se odvija na svakom čvoru jer ugrađeni BMC, ASPEED AST2600, može daljinski ažurirati firmver i evidentirati događaje dok istovremeno upravlja korisničkim nalogom i bezbednošću. CMC vodi upravljanje korak dalje i može da pristupi svakom BMC-u kako bi formirao jedinstvenu upravljačku konzolu koja daje potpunu sliku zdravlja i stanja servera.

Izvor>

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.