Kratak opis proizvoda Intel® SSD 660p Series 

Intel® QLC tehnologija napravljena za PC. Kapacitet po neverovatnoj ceni.

 Preuzmi PDF

 

Konačno, PCIe* i Intel® QLC 3D NAND u jednom SSD-u.

 

 

Upoznajte se sa današnjim potrebama za prostorom i pripremite se za rastuću potražnju sutrašnjice sa Intel® SSD 660p Series napravljenim na Intel QLC 3D NAND tehnologiji.

Intel® SSD 660p je prvi klijent PCIe* SSD na bazi QLC u industriji, koji nastavlja Intel-ovo vođstvo u tehnologiji fleš memorije i kvalitetne proizvodnje. SSD 660p konačno donosi nisku cenu i veliki kapacitet u jednom  uređaju.

 

 

 

PCIe* performanse po prihvatljivoj ceni

Osnažen Intelo-vom inovativnom Intel QLC tehnologijom, Intel® SSD 660p nudi veće kapacitete po nižoj ceni od opcija na bazi TLC-a. 2 sa PCIe*, novi SSD 660p preskače SATA i njena ograničenja kako bi ponudio do 2TB na jednom uređaju.

2x veći kapacitet sa identičnim efektima1

Ovi klijentski SSD-ovi mogu da čuvaju više podataka od memorija na bazi TLC, omogućavajući do 2x veći kapacitet sa identičnim efektima. Tanak form factor - M.2 80mm ga čini savršenim za notebook računare, kućne računare i mobilne uređaje kojima je potrebna memorija za svakodnevan rad.

Arhitektura Intel QLC tehnologije u SSD 660p je napravljena da inteligentno poboljša performanse. QLC i SLC „rasponi“ na disku se podešavaju dvosmerno na osnovu iskorišćenog kapaciteta tokom veka trajanja proizvoda. Povećanje iskorišćenja kapaciteta tera SLC raspon da se smanji, a smanjenje iskorišćenja kapaciteta tera raspon SLC da se poveća.

Performanse i cena koji su važni

SSD 660p ima sve što je važno za klijent SSD-ove. Ovaj disk je podešen da pruži NVMe* performanse optimizovane za kapacitet i da pruži inteligentnu opciju za čuvanje podataka za osnovno i najzahtevnije računarstvo. Dolaze u kapacitetima od 512GB, 1TB, i 2TB, a po prihvatljivoj ceni. 2

Zašto Intel?

Intel baza je liderstvo u inovacijama, kompletna podršku tokom veka trajanja proizvoda koja se širi od ekosistema koji omogućava planiranje posleprodajne podrške, i kvalitet našeg lanca snabdevanja.

Intel proizvodi diskove sa robusnim i trajnim integritetom podataka, pouzdano efektivnim performansama i pojačano poverenje u platformu kroz našu jedinstvenu poziciju snabdevača platforme. Intel poznaje obim posla, a mi naše proizvode pravimo tako da se ističu u upotrebi u stvarnom svetu.

 

      Karakteristike

Naziv modela

Intel® Solid State Drive 660p Series

Kapacitet (GB)

512, 1024 (1TB), 2048 (2TB)

NAND fleš memorija

64-slojna, QLC, Intel® 3D NAND

Protok

Sekvencijalno čitanje: Do 1800MB/s,    Sekvencijalan upis: Do 1800MB/s

Protok

Nasumično 4KB čitanje: Do 220,000 IOPS, Nasumičan 4KB upis: Do 220,00 IOPS

Interfejs 

PCIe* 3.0x4, NVMe*

Faktor oblika, visina, težina

80mm M.2 2280, S3, <10 grama

Potrošnja el. energije

Aktivan: 100mW, Prazan hod: 40mW

Radna temperatura

0° C do 70° C

Garancija

5-godišnja ograničena garancija