Vaši najzahtevniji izazovi u vezi sa skladištenjem i memorijom su rešeni

Svet stvara ogromne količine podataka eksplozivnom brzinom. Do sada, tehnologije skladištenja nisu bile u stanju da održe korak. Intel® Optane™ SSD DC P4800X kombinuje najbolje iz dva sveta - skladištenje i memoriju - kako bi stvorio rešenje bez presedana. Intel Optane SSD P4800X izgleda kao svaki drugi SSD, no ipak to je poseban SSD podržan od strane Intel® Optane ™ tehnologije. Ova jedinstvena arhitektura mu daje  bržu i dosledniju prednost u odnosu na konkurente bazirane na NAND-u.

 

 

 Veća izdržljivost. Duži vek trajanja.

Obrada online transakcija, visokoperformantno računanje, predmemorisanje i evidentiranje - sve ove aplikacije koje zahtevaju intenzivno zapisivanje mogu da smanje životni vek SSD-ova zasnovanih na NAND-u. SSD DC P4800X ima izuzetno visoku izdržljivost, što mu obezbeđuje duži životni vek i smanjuje troškove. Njegova kombinacija niske, konzistentne latencije i velike izdržljivosti omogućava Intel® Optane™ DC SSD-ovima da funkcionišu kao uređaji za keširanje mnogo efikasnije od rešenja zasnovanih na NAND-u.2

 

KARAKTERISTIKE I PREDNOSTI

Kapacitet 375 GB, 750 GB, 1.5 TB
Faktor oblika Add-in-Card (AIC) kartica, upola manja visina, upola manja dužina, nizak profil; U.2 2.5 inča
Interfejs PCIe 3.0 x4, NVMe
Latencija (tipična) čitanje/pisanje <10/12µs
Quality of Service (QOS): 99/99%

4 KB3 nasumično, širina reda 1, čitanje/pisanje: <60/100 µs

4 KB nasumično, širina reda 16, čitanje/pisanje: <150/200 µs

Propusnost4

4 KB nasumično, širina reda 16, čitanje/pisanje: do 550/550k IOPS

4 KB nasumično, širina reda 16, mešovito 70/30 čitanje/pisanje: do 500k IOPS

Izdržljivost

30 zapisa po disku dnevno (JESD219 opterećenje)

375 GB – 20.5 petabajta upisano (PBW)

750 GB – 41 petabajta upisano (PBW)

60 zapisa po disku dnevno

1.5 TB – 164 petabajta upisano (PBW)

1 Izvor - Intel testirao: performanse 4K 70/30 RW  pri maloj širini reda. Mereno pomoću FIO 3.1. Uobičajena konfiguracija - Intel 2U server sistem, OS: CentOS 7.5,Kernel 4.17.6-1.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® 6154 Gold @ 3.0GHz (18 jezgara RAM 256GB DDR4 @ 2666MHz. Konfiguracija – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB u poređenju sa Intel® SSD DC P4600 1.6TB. Intel Microcode: 0k2000043; Sistemski BIOS: 00.01.0013; ME firmver: 04.00.04.294; BMC firmver: 1.43.91f76955; FRUSDR: 1,43. Rezultati performansi zasnovani su na testiranju od 30. novembra 2018. i možda neće odražavati sva javno dostupna bezbednosna ažuriranja. Za više detalja pogledajte analizu konfiguracije. Nijedan proizvod ne može biti apsolutno siguran.

2 Obična konfiguracija - Intel® 2U Server Sistem, OS CentOS* 7.2, Kernel 3.10.0-327.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® E5-2699 v4 @ 2.20GHz (22 jezgra) RAM 396GB DDR @ 2133MHz. Konfiguracija – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB i Intel® SSD DC P3700 1600 GB. QoS – mere 99% QoS pod opterećenjem od 4K 70-30 na QD1 korišćenjem FIO 2.15.

3 4 KB = 4,096 bita.

4 Performanse merene korišćenjem FIO* rev 2.13, sa 4 radnika sa ukupnom širinom reda od 16.

*Druge nazive i brendove neki drugi mogu da uzmu kao njihovu imovinu.

 

 Top 10 razloga za postavljanje Intel Optane tehnologije u centar podataka

Kao prvo veliko otkriće u oblasti memorije i skaldištenja za više od 25 godina, Intel® Optane™ tehnologija kombinuje nisku latenciju koja je vodeća u industriji, veliku izdržljivost, QoS i visoku propusnost koja omogućava stvaranje rešenja za uklanjanje "uskih grla" kod upravljanja podacima i oslobađanje iskorišćenosti CPU-a. Pomoću Intel Optane tehnologije, centri podataka mogu da rasporede veće i povoljnije skupove podataka da bi stekli nove uvide iz velikih memorijskih blokova. 

Donosimo vam 10 načina na koje Intel Optane tehnologija može da bude od značaja za vaše poslovanje.

1 Brži pristup podacima za bolji uvid

Organizacije se zalažu za brže, efikasnije i povoljnije načine upotrebe, obrade i izvlačenja korisnih informacija iz planina podataka kojima se svakodnevno bave. A količina podataka koji se tamo nalaze ne samo da raste - već se stalno razvija. Intel Optane tehnologija donosi pristup ka mnogo više podataka koji su bliži CPU-u. To znači brže računanje analitike u realnom vremenu, finansijskih transakcija, elektronskih medicinskih kartona, otkrivanje prevara i drugih slučajeva upotrebe koji zahtevaju predvidljivo brza vremena čitanja i reakcije - kada prosečna vremena odziva nisu dovoljno dobra.

2 Pojačava suštinu

Intel® Optane™ DC SSD uradi više sa istim serverima u poređenju sa alternativnim rešenjima. Uštede možete da iskoristite za smanjenje troškova ili proširenje mogućnosti i usluga.

 

  • Veća, ekonomičnija memorija
  • Optimizacija troškova za konsolidaciju skladištenja
  • Veći rast po serveru
  • Brži uvid i veći memorijski blokovi
  • Velika izdržljivost
  • Poboljšava kompletan sistem uz uravnotežene troškove, kapacitete i performanse

3 Inovacija sa fleksibilnom infrastrukturom

Intel donosi širok spektar proizvoda kako bi arhitektama centra podataka obezbedili fleksibilnost u dizajnu i izuzetne performanse.

Druga generacija Intel® Xeon® skalabilnih procesora optimizuje međusobnu povezanost sa fokusom na brzinu ne ugrožavajući sigurnosti podataka.

Intel® Optane™ DC perzistentna memorija se nalazi direktno na memorijskoj magistrali i predstavlja novu klasu memorije i tehnologije skladištenja koja je projektovana da bi izvukla dalju vrednost iz podataka. Može se koristiti sa Intel Optane SSD DC P4800X kao sloj skladištenja za brzo keširanje. 

Intel® Optane™ DC SSD diskovi omogućavaju arhitektama da optimizuju, skladište i ubrzaju velike složene skupove podataka. Izuzetna kombinacija male latencije, velike izdržljivosti i dosledne reakcije idealna je za brzo keširanje ili brzo skladištenje. Brzina skoro kao kod DRAM memorije i postojanosti tradicionalnih SSD diskova pomaže u rešavanju najzahtevnijih izazova u memoriji i skladištenju, čak i u najdinamičnijim okruženjima.

Intel® QLC 3D NAND SSD diskovi smanjuju razliku u ceni između SSD-ova i tradicionalnih hard diskova koji se okreću, čineći All-Flash skladištenje (AFA) dostupnom opcijom.

4 Premoštava jaz između memorije i skladištenja

Današnje tehnologije skladištenja ostavljaju tehnološki jaz u slojevima za skladištenje podataka. Memorija je odlična sa stanovišta performansi, jer je blizu procesora na memorijskoj magistrali, ali je skupa i mogućnost skaliranja kapaciteta za veće radne setove je ograničena. NAND donosi kapacitet i jeftin je u odnosu na DRAM, ali nije na memorijskoj magistrali i zato ne pristupa performansama memorije. To ostavlja praznine u arhitekturi podatkovnog centra prilikom pokušaja da se izbalansiraju kapacitet, performanse i troškovi.

Intel Optane tehnologija i Intel QLC 3D NAND SSD diskovi omogućavaju arhitektama sistema da reše probleme u sloju u kom se keširaju radni podaci dok ekonomično povećava kapacitet za skladištenje podataka. Zajedno, ove jedinstvene tehnologije premoštavaju jazove između lokalizovanih podataka koji se najčešće koriste (blizu CPU-a) i podataka većeg kapaciteta.

5 Ubrzava odgovor i performanse

Intel® Optane™ SSD DC P4800X vs. 3D NAND SSD-ovi

Prodorne performanse

Veća propusnost (brže kretanje podataka)
Očitava i zapisuje na nivou bita (bez stranica i blokova kao NAND). To znači da nema prikupljanja smeća zarad bržih vremena zapisivanja. Performanse ne slabe usled izloženosti stresu.

Predvidivo brza usluga

Visok QoS (brze performanse na primerima mešovitog radnog opterećenja) 
U okruženju brzo rastućih podataka i zahtevnih uslova, centri podataka moraju da primene rešenja koja omogućavaju predvidivo brzu uslugu.

Reaguje pod opterećenjem

Mala latencija, brzo vreme reakcije
Sa SSD-ovima zasnovanim na NAND-u, operacije nasumičnog zapisivanja mogu dovesti do značajnog kašnjenja operacija čitanja. Intel Optane tehnologija održava dosledno vreme reakcije bez obzira na propusnost zapisivanja. Možete stalno da doživljavate brzu uslugu pod bilo kojim opterećenjem čak i pri maloj širini reda gde većina aplikacija stvara radno opterećenje skladišta.

6 Efikasno keširanje podataka

Brzo skladištenje ili keširanje se odnosi na slojeve koji omogućavaju bolju hijerarhiju memorije i skladištenja. Kombinacija male i predvidive latentnosti i velike izdržljivosti Intel Optane tehnologije omogućava joj da deluje mnogo efikasnije kao uređaj za keširanje u odnosu na rešenja zasnovana na NAND-u.

Sistem izgrađen na Intel Xeon skalabilnim procesorima, koji koriste Intel Optane SSD DC P4800X diskove za keširanje slojeva donosi do 3 puta bolju cenu/nivoe performansi od sistema i medija za skladištenje prethodne generacije.4

7 Proširenje memorije

Intel Optane DC persistent memory is an innovative new tier in the memory hierarchy that is applicable to workloads across cloud, in-memory computing, and storage. This new application of Intel Optane technology in a DIMM form factor allows large amounts of data to be moved closer to the CPU—providing fast access, processing, and analysis in real time—comparable to DRAM at low latencies. The DIMM also offers higher capacity and data persistence, allowing data to remain in memory even when power cycles occur. The flexibility of Intel Optane DC persistent memory enables system architects and designers to accelerate industry-trending In-Memory Databases, and support more Virtual Machines and larger memory for each.

8 Rukovanje širinom opterećenja skladišnih rešenja

Sa Intel Optane DC SSD, svaki server može da uradi više, u svim aplikacijama. Ovaj SSD za centar podataka je idealan za podatke o radu i podatke u realnom vremenu koji se skladište u velikim količinama; veoma nasumične aplikacije vezane za skladištenje; nasumična opterećenja pri malim dubinama reda, a tu se većina aktivnosti dešava u scenarijima iz stvarnog sveta.

9 Potpuno povezana platforma

Podaci definišu budućnost, a Intelova jedinstvena pozicija tehnološkog lidera i opseg mogućnosti mogu da pomognu kupcima da isporuče nešto novo ili samo da bolje zamisle i izvedu ono što rade. Ovo zahteva inovaciju memorije i platforme. Intelova celovita integrisana arhitektura optimizuje Intelov Xeon skalabilni procesor, Intel Optane tehnologiju i Intel 3D NAND tehnologiju da bi stvorili efikasan podatkovni centar  koji brže premešta podatke, skladišti više podataka i obrađuje sve od oblaka (cloud) do ivice (edge). Mogućnosti povezane sa platformom povezuju računske i skladišne blokove kako bi efikasno upravljali skladištenjem u obimu, ubrzavaju aplikacije i pojednostavljuju sisteme.

10 Iskusite razliku sa Intel-om

Sa preko 50 godina iskustva, Intel redizajnira način građenja novih sistema, ugrađujući skladište direktno u DNK novih sistema. Kombinacija perzistentne memorije Intel Optane DC sa optimizovanim performansama Intel Optane SSD-ova i ekonomičnim Intel® 3D NAND SSD-ovima nove generacije sa QLC tehnologijom redefiniše hijerarhiju skladištenja i definiše budućnost skladištenja - budućnost koju pokreće Intel .

 

Gde kupiti?