Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Avgust 08, 2019
AMD EPYC™ 7002 generacija procesora i kompatibilne platforme dostupne u ASBIS-u!
Avgust 02, 2019
Western Digital je najavio nove platforme i ažuriranja svog data centar ...
Jul 08, 2019
Dizajniran da inspiriše i ojjača gejmere, strimere, i kreatore. AMD Ryzen™ 3000 ...
Jun 14, 2019
Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili ...
Maj 30, 2019
U partnerstvu sa industrijom donosi inovativne performanse, veštačku ...
Maj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija se smatra jednim od najinovativnijih noviteta ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integriše i evoluira "computing" visokih performansi i grafičke ...
April 22, 2019
INFINIDAT je najavio Metro Cluster rešenje InfiniBox Always On
April 12, 2019
Intel i Google Cloud razvijaju referentni dizajn Anthos kako bi pojednostavili ...
April 11, 2019
Intel Optane memoriju H10 sa solid-stage storage karakteriše jedinstvena ...
Prestigio i Clevetura - Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu dolazi u avgustu

Jun 14, 2019

Prestigio, Clevetura

Prestigio i Clevetura - Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu dolazi u avgustu

Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili prvu intuitivnu tastaturu, Click & Touch, na svetu. Click & Touch tastatura pod brendom Prestigio biće komercijalno dostupna krajem avgusta. Postoje planovi za proizvodnju oko 100.000 uređaja do kraja godine.

„Clevetura LLC“, beloruska startap kompanija, završila je sa razvojem sistema intuitivne tastature, tehnologije koja kombinuje tastaturu, tačped i miša. Sa senzorima ugrađenim u tipke, obezbeđuje automatski i neprimetan prelaz između kucanja i režima kontrole kursora. Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu će biti dostupna u avgustu u okviru brenda „Prestigio“.

Tehnologija kompanije „Clevetura“ koristi senzore koji su ugrađeni u tipke. Ovo je jedinstveno u njenom radu u poređenju sa drugim uređajima, kao što su laptopovi ili tastature koji koriste eksterni panel osetljiv na dodir. Tipke reaguju na gestove kao tačped ili miš a korisnici mogu da kucaju, skroluju ili pomeraju kursor bez promene položaja njihovog dlana.

Prebacivanje između režima je automatsko, sa ugrađenim mikrokontrolorom koji odmah prepoznaje i obrađuje svaki dodir i potez. Korisnici ne moraju da razmišljaju o režimima jer sistem prepoznaje šta rade. Intuitivna interakcija sa uređajem i novo korisničko iskustvo su ono što ovaj sistem čini jedinstvenim.

Tehnologija dozvoljava korisniku da obrađuje više istovremenih klikova, dodira ili drugih gestova. To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni vidovi interakcije, uključujući zumiranje, prevlačenje da bi prelazili između virtuelnih radnih površina i skrolovanje sa dva prsta.

Beloruska startap kompanija „Clevetura“, vlasnik prava na tehnologiju, poslednjih nekoliko godina posluje kao rezident u Belarus Hi-Tech Parku. A Sergey Kostevich, osnivač ASBIS holdinga i brenda „Prestigio“, je investitor u projekat. Trebalo je oko tri godine da se ideja pretvori u komercijalni prototip i sada programeri očekuju da dobiju patent za ovu tehnologiju.

„Od samog početka smo verovali u snagu ovog startapa i potencijale intuitivne tastature, ovo je zanimljiv projekat koji se lako može razvijati. Važno je upoznati korisnike sa tehnologijom i pokazati njenu funkcionalnost. Duboko smo uključeni u ovaj startup. Ovde se ne radi samo o finansiranju; mi promovišemo novu tehnologiju na globalnom tržištu. Ovaj uređaj i njegova tehnologija imaju veliki potencijal“, ” kaže ASBIS CEO i investitor projekta Serhei Kostevitch.

Ovaj uređaj će se prvo prodavati u ZND i baltičkim zemljama – Belorusiji, Rusiji, Litvaniji, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji i Latviji. U budućnosti se očekuje da tastatura bude na dostupna za kupovinu u drugim zemljama.

Potencijalni kupci mogu da uključuju tehnološki napredne korisnike i vlasnike smart TV uređaja. Takođe, tastatura se može koristiti u b2b industriji, za upravljanje sadržajem na velikom ekranu tokom prezentacija i edukativnih događaja.

--- 

O kompaniji „Prestigio“

Prestigio je OEM (proizvođač originalne opreme) osnovan u Seulu 2001. godine, a svoje sedište su prebacili na Kipar 2003. godine. Širok spektar prestižne potrošačke elektronike za domove, automobile, obrazovanje i posao. Prestigio proizvodi – kao što su pametni telefoni, mobilni telefoni, tableti, notebook-ovi bazirani na Android i Windows OS, video rekorderi, GPS navigacija, kao i TV uređaji, interaktivne table i poslovna rešenja, se uspešno prodaju u 30 zemalja širom sveta.

Proizvodni i programerski centri se nalaze u Kini i Belorusiji. Predstavništva kompanije „Prestigio“ posluju u 15 zemalja, uključujući ZND, Evropu, Daleki Istok i Afriku.  

O kompaniji „Clevetura“

„Clevetura LLC“ programira inovativne tehnologije za ulazne uređaje. Kompanija je razvila Clevetura tehnologiju i uspešno su je stavili u proizvodnju. Glavna kancelarija je u Minsku, u Belorusiji a imaju i kancelariju u Šenženu, u Kini. Clevetura LLC ima sedište u Belarus Hi-Tech Parku.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.