Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Maj 26, 2020
G915 TKL kombinuje sofisticirani dizajn sa najmodernijim tehnologijama i ...
Maj 25, 2020
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - 25. maj 2020. godine
Maj 18, 2020
U prvom kvartalu 2020. godine, opšti sporazum o mreži NVIDIA partnera (NPN) ...
Maj 05, 2020
Intel je predstavio 10. generaciju desktop procesora Intel® Core™ S-serije, ...
April 30, 2020
AMD proširuje 3. generaciju AMD Ryzen™ desktop porodice procesora, oslobodivši ...
April 24, 2020
Novi AMD EPYC™ procesori druge generacije redefinišu performanse za bazu ...
April 21, 2020
Novi Logitech G102 LIGHTSYNC gejming miš isporučuje vrhunske gejming ...
April 16, 2020
ASBIS je postao ovlašćeni partner kompanije Kino-mo (trguje kao HIPERVSN) i ...
April 06, 2020
Prestigio Click & Touch multimedijalna tastatura sa touchpad-om na tasterima ...
Mart 31, 2020
Jednostavnost upravljanja bazama podataka u HCI okruženjima
Intel ubrzava datacentričnu tehnologiju kroz inovacije u memoriji i skladištenju

Septembar 30, 2019

Intel, Memory

Intel ubrzava datacentričnu tehnologiju kroz inovacije u memoriji i skladištenju

Na događaju koji je okupio globalne influensere u Seulu u Južnoj Koreji, Intel je predstavio seriju novih prekretnica u tehnologiji i posebno su stavili akcenat su njihovo tekuće ulaganje i posvećenost naprednoj memoriji i skladištenju u eri datacentričnog računarstva.

KUPI ONLINE

Svi Intel® Optane™ proizvodi


Ovo uključuje pružanje jedinstvene tehnologije Intel® Optane™ korisnicima, kao i Intel® 3D NAND rešenja za aplikacije za oblak, veštačku inteligenciju i mrežno granično računarstvo.
 

„Svet sve brže generiše podatke, a kompanije imaju sve više poteškoća u nalaženju načina da ih efikasno obrađuju. Ubiranje vrednosti od svih ovih podataka će biti od suštinskog značaja u razdvajanju pobednika od gubitnika. Biće potrebne vrhunske inovacije u hijerarhiji memorije i skladištenja, a to je ono što mi radimo u Intelu.“ – Rob Crooke, viši potpredsednik Intela i generalni direktor za Grupu za nevolatilna memorijska rešenja.

Šta je Intel najavio: Među prekretnicama o kojima se govorilo na događaju su Intelovi planovi da upravlja novom linijom za razvoj tehnologije Optane u njihovim postrojenjima u Rio Rancho, Novi Meksiko; najava druge generacije Intel Optane DC trajne memorije, kôdnog imena „Barlow Pass“, čije plasiranje na tržište je zakazano u 2020. sa Intelovim skalabilnim procesorom Intel® Xeon® sledeće generacije; i Intelova prva u industriji demonstracija QLC (Quad Level Cell) NAND-a sa 144 sloja za SSD-ove (drajvovi čvrstog stanja) podatkovnih centara, koja se isto očekuje u 2020.
 

Zašto je to važno: Ogromne količine podataka koje mašine generišu obično zahtevaju analizu u realnom vremenu kako bi ti podaci imali vrednost. Ova potreba je otkrila nedostatke u hijerarhiji memorije: DRAM nije dovoljno velik, a SSD diskovi nisu dovoljno brzi. Jaz se javlja tamo gde Intel Optane DC trajna memorija svetli. A ako su potrebni još veći skupovi podataka, tehnologija Intel Optane povezana putem interfejsa za skladištenje popunjava jaz. Pored toga, hard diskovi sve više nisu dovoljno brzi za računanje usmereno na podatke - tu stupa na scenu kombinacija Intel Optane tehnologije i QLC NAND-a. Sve u svemu, Intel Optane je jedinstvena kombinacija materijala, strukture i performansi sa kojima se ostale aktuelne tehnologije memorije i skladištenja ne mogu nositi.

Kako kupci koriste Intel memoriju i skladištenje: Mnogi kupci koriste Intelova rešenja za memoriju i skladištenje podataka, uključujući i Microsoft, koji unosi značajne promene u svoj operativni sistem za klijente kako bi podržao mnoštvo novih mogućnosti i funkcija koje trajna memorija Intel Optane pruža, poput brzog pokretanja i učitavanja igara. Intel je takođe pokazao svoj SSD sa jednim portom Intel Optane tehnologije za ključne klijente, a očekuje se da proizvodi budu dostupni 2020. godine.

Kontaktirajte nas u vezi Intel® Optane™ proizvoda

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.