Kratak opis proizvoda Intel® SSD 660p Series 

Intel® QLC tehnologija napravljena za PC. Kapacitet po neverovatnoj ceni.

 Preuzmi PDF

 

Konačno, PCIe* i Intel® QLC 3D NAND u jednom SSD-u.

 

 

Upoznajte se sa današnjim potrebama za prostorom i pripremite se za rastuću potražnju sutrašnjice sa Intel® SSD 660p Series napravljenim na Intel QLC 3D NAND tehnologiji.

Intel® SSD 660p je prvi klijent PCIe* SSD na bazi QLC u industriji, koji nastavlja Intelovo vođstvo u tehnologiji fleš memorije i kvalitetne proizvodnje. SSD 660p konačno donosi nisku cenu i veliki kapacitet u jednom drajvu.

 

 

 

PCIe* performanse po prihvatljivoj ceni

Osnažen Intelovom inovativnom Intel QLC tehnologijom, Intel® SSD 660p nudi veće kapacitete po nižoj ceni nego opcije na bazi TLC-a. 2 sa PCIe*, novi SSD 660p preskače SATA i njena ograničenja kako bi ponudio do 2TB na jednom drajvu.

2x veći kapacitet sa identičnim efektima1

Ovi klijent SSD-ovi mogu da čuvaju više podataka od prostora za skladištenje na bazi TLC, omogućavajući do 2x veći kapacitet sa identičnim efektima. Tanak faktor oblika od M.2 80mm ga čini savršenim za notebook računare, kućne računare i mobilne uređaje kojima je potrebna memorija za svakodnevan rad.

Arhitektura Intel QLC tehnologije u SSD 660p je napravljena da inteligentno poboljša performanse. QLC i SLC „rasponi“ na disku se podešavaju dvosmerno na osnovu iskorišćenog kapaciteta tokom veka trajanja proizvoda. Povećanje iskorišćenja kapaciteta tera SLC raspon da se smanji, a smanjenje iskorišćenja kapaciteta tera raspon SLC da se poveća.

Performanse i cena koji su važni

SSD 660p ima sve što je važno za klijent SSD-ove. Ovaj disk je podešen da pruži NVMe* performanse optimizovane za kapacitet i da pruži inteligentnu opciju za čuvanje podataka za osnovno i najzahtevnije računarstvo. Ponuđen je sa kapacitetom od 512GB, 1TB, i 2TB, po prihvatljivoj ceni. 2

Zašto Intel?

Intel ima osnovu u liderstvu u inovacijama, našu kompletnu podršku tokom veka trajanja proizvoda koja se širi od ekosistema koji omogućava planiranje postprodajne podrške, i kvalitet našeg lanca snabdevanja.

Naša osnova proizvodi diskove sa robusnim i trajnim integritetom podataka, pouzdano efektivnim performansama i pojačano poverenje u platformu kroz našu jedinstvenu poziciju snabdevača platforme. Intel poznaje obim posla, a mi naše proizvode pravimo tako da se ističu u upotrebi u stvarnom svetu.

 

      Karakteristike

Naziv modela

Intel® Solid State Drive 660p Series

Kapacitet (GB)

512, 1024 (1TB), 2048 (2TB)

NAND fleš memorija

64-slojna, QLC, Intel® 3D NAND

Protok

Sekvencijalno čitanje: Do 1800MB/s,    Sekvencijalan upis: Do 1800MB/s

Protok

Nasumično 4KB čitanje: Do 220,000 IOPS, Nasumičan 4KB upis: Do 220,00 IOPS

Interfejs 

PCIe* 3.0x4, NVMe*

Faktor oblika, visina, težina

80mm M.2 2280, S3, <10 grama

Potrošnja el. energije

Aktivan: 100mW, Prazan hod: 40mW

Radna temperatura

0° C do 70° C

Garancija

5-godišnja ograničena garancija